Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πέριξ της Βαρυμπόμπης από την ΕΛ.ΑΣ.- Εκκλήσεις στους οδηγούς

Έκκληση στους οδηγούς να μην αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας εξαιτίας της πολύ χαμηλής ορατότητας απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Άννα Ευθυμίου, καθώς είναι ακόμα σε εξέλιξη ο αγώνας για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που ξέσπασε την Τρίτη στη Βαρυμπόμπη.

Όπως σημείωσε η κ. Ευθυμίου, προς το παρόν η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό διεξάγεται κανονικά και στα δύο ρεύματα.

Μεταξύ άλλων, η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στον παράδρομο της Αθηνών- Λαμίας από την οδό Ελαιών στο ρεύμα προς τη Βαρυμπόμπη. Επίσης, είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και ειδικότερα στην Τατοΐου από λεωφόρο Κύμης μέχρι την οδό Ερυθραίας, στην οδό Ερυθραίας από το ύψος της γεφύρας Βαρυμπόμπης στην Τατοΐου και από την Πάρνηθας στην Κρυονερίου προς Κρυονέρι.

Σε επιφυλακή παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις για την προστασία των κατοικιών που έχουν εγκαταλείψει οι κάτοικοι.

Δεκάδες είναι τα καμμένα σπίτια και ιδιαίτερα σημαντικά τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση σε περιοχές του λεκανοπεδίου. Οι εικόνες από την καταστροφή είναι συγκλονιστικές, ενώ όλη η Αθήνα έχει καλυφθεί από καπνό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Έχουν κινητοποιηθεί και περιοδικά θα επιχειρήσουν 5 Α/Φ και 9 Ε/Π. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ