Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Δέχομαι άνευ προηγουμένου επίθεση απο τα παιδιά μου

Χαλυβουργική | ΔΕΗ | Ειδήσεις: Ο Πατριάρχης της οικογένειας Κωνστανίνος Αγγελόπουλος με γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι δέχεται άνευ προηγουμένου επίθεση από τα παιδιά του και προσθέτει ότι είναι το αφεντικό της Χαλυβουργικής – Παράλληλα ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος αφήνει αιχμές για τη δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη ο οποίος είχε πει για δικαστικές διαμάχες της Χαλυβουργικής τον οποίο, εμμέσως, αποκαλύψει ψεύτη – «Ουδεμία «διαμάχη» για την διαχείριση της Χαλυβουργικής υπάρχει και ουδείς αμφισβητεί την ιδιότητά μου ως του βασικού μετόχου! Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ χρηματοδότης της Χαλυβουργικής», λέει ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα των αδερφών Αγγελόπουλων που με κάθε τρόπο και μέσω βάλλουν κατά του ίδιου του πατέρα τους. Η ιστορία με τα χρέη της Χαλυβουργικής στη ΔΕΗ ανάγκασε τον Πατριάρχη Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο να εκδσει ανακοίνωση στην οποία περιγράφει την ανηλεή επίθεση που δέχεται από τα παιδιά του. 

Λάδι στη φωτιά της διαμάχης έβαλαν και οι δηλώσεις του Γιώργου Σταθάκη ο οποίος είχε πει ότι θα δώσει περιθώριο στη Χαλυβουργική να λύσει τις δικαστικές διαμάχες, εννοώντας προφανώς ότι περιμένει από τον Γιώργο και τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο να πάρουν την εταιρεία από τον πατέρα τους.

Αυτό το τελευταίο εξόργισε τον Κωνστανίνο Αγγελόπουλο που έρχεται να δηλώσει ότι αυτός είναι το αφεντικό της Χαλυβουργικής, βγάζοντας στη σέντρα τον κ. Σταθάκη! 

aggelpoulos

Συγκεκριμένα ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Είμαι ο αποκλειστικός χρηματοδότης της εταιρείας, έχοντας εισφέρει από την ατομική μου περιουσία ποσό περί τα εκατόν ογδόντα εκατομμύρια (180.000.000) ευρώ, για την επιβίωσή της, μέσα στο εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που έχει σαν αποτέλεσμα την διακοπή της παραγωγής της.

Ουδεμία διαμάχη υφίσταται αναφορικά με τη διαχείριση της εταιρείας, όπως δυστυχώς παραπλανητικά μεταφέρθηκε στον αρμόδιο Υπουργό. Η διοίκηση και διαχείριση της εταιρείας παραμένει αμετάβλητη επί μακρά σειρά ετών και δεν υφίσταται δικαστική αμφισβήτησή της. Τα τελευταία δύο έτη αντιμετωπίζω πολυεπίπεδη επίθεση από τα παιδιά μου άνευ προηγουμένου, αποκορύφωμα της οποίας ήταν η υποβολή αιτήσεως για την θέση μου σε δικαστική συμπαράσταση, λόγω δήθεν άνοιας!

Στο πλαίσιο αυτό, είναι προφανές ότι γίνεται προσπάθεια να παραπλανηθεί το επιληφθέν Δικαστήριο, με το να υποστηρίζεται ότι δήθεν υφίσταται διαμάχη για την διαχείριση της εταιρείας και ότι δήθεν η θέση μου σε δικαστική συμπαράσταση είναι η «λύση» για το μέλλον της εταιρείας. Ουδέν ψευδέστερον!

Ουδεμία «διαμάχη» για την διαχείριση της Χαλυβουργικής υπάρχει και ουδείς αμφισβητεί την ιδιότητά μου ως του βασικού μετόχου! Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ χρηματοδότης της Χαλυβουργικής. Αντιμετωπίζω το παρόν και το μέλλον της εταιρείας με την απαιτούμενη σοβαρότητα και με γνώμονα το καλό των εργαζομένων της εταιρείας». 

Δυστυχώς τα λόγια του πατέρα Αγγελόπουλου μαρτυρούν το ήθος και το ποιόν του Γιώργου και του Παναγιώτη που εμπλέκουν σε αυτή τη θλιβερή ιστορία ακόμα και πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να εξοντώσουν τον άνθρωπο που τους γέννησε. 

aggelopouloi

Η κομπίνα με τη ΡΑΕ 

Την ώρα που οι αδερφοί Αγγελόπουλοι χρωστούν μέσω της Χαλυβουργικής τα περισσότερα χρήματα από όλους στη ΔΕΗ (32 εκατομμύρια ευρώ) όχι μόνο δεν κατεβαίνει ο διακόπτης, αλλά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) τους ανανεώνει συνεχώς την άδεια για να φτιάξουν δική τους μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας – Όπως έχει ήδη αποκαλυφθεί, προ ημερών, ο αρμόδιος υπουργός κ. Γιώργος Σταθάκης τους έδωσε επιπλέον πίστωση χρόνου, να μην κοπεί το ρεύμα για να λυθούν οι δικαστικές περιπέτειες της εταιρείας και να βρει προφανώς το παραθυράκι να ενταχθεί στο νόμο περί χρεοκοπημένων εταιρειών για να μην πληρώσει καμία από τις υποχρεώσεις τηςΗ φαρσοκωμωδία των ιδιοκτητων της Χαλυβουργικής, Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου δεν έχει τέλος. Παρά το γεγονός ότι… χρωστούν σε όποιον μιλάει ελληνικά, παρά το γεγονός ότι η Χαλυβουργική μαστίζεται από τα χρέη στις τράπεζες και στη ΔΕΗ, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός εξακολουθούν να απολαμβάνουν τις «πλάτες» στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του κρατικού μηχανισμού και των Ανεξαρτήτων Αρχών της χώρας. 

Μετά την παρέμβαση Σταθάκη, όχι μόνο δεν τους κόβεται το ρεύμα (με χρή στη ΔΕΗ 32 εκατομμυρίων ευρώ), αλλά αντίθετα η ΡΑΕ τους ανανεώνει ένα σχέδιο που είχαν καταθέσει προ ετών για να δημιουργήσουν δική τους μονάδα ενέργειας!

Ένα σχέδιο που όπως γράφει η εφημερίδα Dealnews είχαν καταθέσει οι Αγγελόπουλοι το 2016 και προέβλεπε ηλεκτροπαραγωγική μονάδα ισχύος 880 ΜW με φυσικό αέριο!

Η Χαλυβουργική λοιπόν παρά το γεγονός ότι έχει χρεοκοπήσει επί της ουσίας, εξακολουθεί και κρατάει ζωντανή την άδεια και την ανανεώνει κάθε χρόνο. 

Με απόφαση της ΡΑΕ που πάρθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 2018 και δημοσιοποιήθηκε στις 14/11/2018, η ΡΑΕ κρίνει ότι επειδή η νέα μετοχική σύνθεση της Χαλυβουργικής προέκυψε από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, «εξακολουθεί να διαθέτει τις τεχνικές και τις οικονομικές δυνατότητες, καθώς και την αναγκαία χρηματοδοτική ικανότητα για την άσκηση της αδειοδοτημένης δραστηριότητας».

Συμπέρασμα: Έχει λεφτά για να κάνει μονάδα παραγωγής ενέργειας, αλλά δεν έχει χρήματα να πληρώσει τα χρέη στη ΔΕΗ και στις τράπεζες; 

Το deal πάντως είναι καταπληκτικό και πρωτοφανές στα χρονικά. 

Να χρωστάς στη ΔΕΗ 32 εκατομμύρια και να σου δίνουν άδεια για εργοστάσιο ρεύματος!!!

Τι δεν καταλαβαίνετε; 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here