Ομορφιά Δέρμα: Προωθήστε την ελαστικότητα του δέρματός σας και καθυστερήστε την διαδικασία γήρανσης [vid]

Η ελαστικότητα του δέρματος αναφέρεται στην ικανότητα του δέρματός σας να τεντώνεται και να επανέρχεται στη θέση του. Είναι αυτή που μας χαρίζει σφρυγιλό και υγιές δέρμα. Καθώς το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του, αρχίζει η εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων και γραμμών γήρανσης. Η ελαστικότητα του δέρματος μας είναι, φυσικά, υψηλότερη όταν είμαστε νέοι και μειώνεται αργά καθώς μεγαλώνουμε. Αν και είναι αναπόφευκτο το δέρμα σας να γίνει λιγότερο ελαστικό καθώς γερνάτε, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επιβραδύνετε αυτή τη διαδικασία.

Πώς μπορείτε να επιβραδύνετε τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος

  • Διατροφή

Για να βελτιώσετε φυσικά την ελαστικότητα του δέρματος, ξεκινήστε βελτιώνοντας τη διατροφή σας. Το σώμα μας χρειάζεται μια ευρεία γκάμα θρεπτικών ουσιών για να μπορεί να λειτουργεί καλύτερα. Εάν η διατροφή σας δεν διαθέτει μεγάλες ομάδες τροφίμων, το σώμα σας δεν θα έχει την ενέργεια και τα αποθέματα για να συνεχίσει να παράγει κολλαγόνο. Μια κακή διατροφή μπορεί να επιταχύνει την απώλεια κολλαγόνου, οδηγώντας σε πρόωρη γήρανση του δέρματος και χαλάρωση.

  • Συμπληρώματα

Οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορείτε να πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας από τη διατροφή σας. Ωστόσο, εάν δυσκολεύεστε να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή ή απλά θέλετε να δοκιμάσετε να προσθέσετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά, ένα συμπλήρωμα μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς. Επειδή η βιταμίνη C, ο ψευδάργυρος και ο χαλκός είναι απαραίτητα συστατικά της παραγωγής κολλαγόνου, μια καθημερινή πολυβιταμίνη μπορεί να είναι ευεργετική.

  • Άσκηση

Η άσκηση ωφελεί κάθε σύστημα του σώματος, ειδικά το δέρμα. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει να αποτρέψει τη διαδικασία γήρανσης στο δέρμα, διατηρώντας τα αποθέματα κολλαγόνου και συντηρώντας το σφρύγος του. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το δέρμα των αθλητών άνω των 40 ετών είναι περισσότερο σαν το δέρμα κάποιου στα 20 του – όταν εξετάστηκε με μικροσκόπιο. Τα δείγματα δέρματος από εκείνους που ασκούνταν τακτικά είχαν περισσότερο κολλαγόνο και φαίνονταν πιο σφρυγιλά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here