Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης της πρυτανείας του ΑΠΘ

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί έξω από το ΑΠΘ για να προχωρήσουν σε εκκένωση της κατάληψης της πρυτανείας του ΑΠΘ που ξεκίνησε πριν από 18 ημέρες

Σε αποκλεισμό του χώρου γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προχώρησαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ λίγο μετά τις 6:30 στους χώρους του ΑΠΘ μπήκαν λεωφορεία με διμοιρίες των ΜΑΤ αλλά και άλλα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Η επιχείρηση εκκένωση πραγματοποιείται παρουσία εισαγγελέα.

Σημειώνεται, πάντως, ότι σύμφωνα με το thesstoday.gr οι φοιτητές αποφάσισαν την Τετάρτη μετά από πολύωρη συνέλευση να βάλουν τέλος μετά από 17 ημέρες στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η συνέλευση των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ που τελείωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης οδήγησε τελικά στη λήψη κατά πλειοψηφία της απόφασης για τη λήξη της κατάληψης της Πρυτανείας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης για σήμερα πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές φαίνεται ότι αποφάσισαν μετά την πορεία που θα καταλήξει στην Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να προχωρήσουν στην έκδοση ανακοίνωσης και να σημάνουν και τυπικά τη λήξη της κατάληψης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα έχει ανακοινωθεί προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πρυτανεία του ΑΠΘ από φοιτητές και Ακαδημαϊκούς του ΑΠΘ, ενώ στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο φοιτητικό συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here