Τι σηματοδοτεί η πώληση των μετοχών της Reggeborgh στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Μεγάλο συμφωνία βρίσκεται προ των πυλών στον κλάδο των κατασκευών και συγκεκριμένα στον όμιλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τους ολλανδούς μετόχους της Reggeborgh να συζητούν με τη Μαριάννα Λάτση και τον Γιώργο Περιστέρη για την πώληση των μετοχών τους σε εταιρεία συμφερόντων της πρώτης και σε αντίστοιχη του προέδρου της εισηγμένης.

Η Reggeborgh κατέχει το 30,26% των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και από τον περασμένο Σεπτέμβριο το 14,17% της Ελλάκτωρ. Ταυτόχρονα στη δεύτερη εταιρεία έχουν συμφωνήσει με τον μέτοχο Λεωνίδα Μπόμπολα το ενδεχόμενο άσκησης του δικαιώματος απόκτησης και του μεριδίου του 12,54%. Συμφωνία, η οποία, κατά τις πληροφορίες παρατάθηκε για δύο μήνες ως προς την ενεργοποίηση του δικαιώματος.

Η απόφαση των Ολλανδών, όπως αναφέρουν πηγές, να αποχωρήσουν από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ελήφθη μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ στις 27 Ιανουαρίου. Τότε πέτυχαν να αναλάβουν τη διοίκηση της εισηγμένης και έθεσαν ως προτεραιότητα την οικονομική εξυγίανσή της και την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου ανάκαμψής της.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οι Ολλανδοί της Reggeborgh έχοντας βγει κερδισμένοι από τότε που τοποθετήθηκαν στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σταδιακά την περίοδο 2017-2018 και λαμβάνοντας υπόψη και τις συνθήκες ανταγωνισμού αποφάσισαν να πουλήσουν το μερίδιό τους. Στους ενδιαφερόμενους αγοραστές βρίσκεται το family office της Μαριάννας Λάτση, ενώ στις συζητήσεις για την απόκτηση των μετοχών των Ολλανδών βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης. Ο τελευταίος κατέχει μετοχές ίσες με το 15,98% του μετοχικού κεφαλαίου. Για τις συναλλαγές, δηλαδή την πώληση του 30,26%, σύμφωνα με εκτιμήσεις απαιτούνται κεφάλαια της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ. Πηγές δεν αποκλείουν και την είσοδο στις συζητήσεις και άλλου επενδυτή ή εν πάση περιπτώσει αναζητούνται τρόποι χρηματοδότησης των επενδυτικών προθέσεων των Μαριάννας Λάτση και Γιώργου Περιστέρη.

Η Reggeborgh, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κινηθεί πια με στρατηγική προτεραιότητα στην Ελλάκτωρ, όπου τις προθέσεις της για το μέλλον του ομίλου αναμένεται να τις φανερώσει κατά τη διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων στις αρχές Απριλίου. Ανάμεσα στα θέματα θα είναι και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here