Μπαλάσκας: Δεν απαγορεύεται το σιδερένιο γκλομπ στους αστυνομικούς

O συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, επισήμανε πως δεν απαγορεύεται η χρήση του σιδερένιο γκλομπ, καθώς τόνισε πως δεν υπάρχει καμία υπουργική απόφαση που να το αναφέρει.

«Απαγορεύεται ότι απαγορεύεται, όσο οξύμωρο και αντιφατικό ακούγεται αυτό που λέω. Ας μου δείξει κάποιος μια ΚΥΑ, μια απαγορευτική διαταγή, μια υπουργική απόφαση, μια λεκτική εντολή ότι δεν πρέπει να φέρουν σιδερένιο γκλομπ οι μάχιμοι αστυνομικοί. Εγώ εκπροσωπω τους μάχιμους αστυνομικούς. Σήμερα, αυτό το γκλομπ το φέρει το 95% των μάχιμων αστυνομικών», είπε ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως υποστήριξε, «όλα όσα έχει ο αστυνομικός, το πληρώνει από την τσέπη του. Η Υπηρεσία έχει σταματήσει να χορηγεί εξοπλισμό, ούτε ρούχα δίνει ούτε παπούτσια ούτε σχεδόν τίποτα, παρά μόνο ουσιαστικά το όπλο. Ότι βλέπετε να φέρουν οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής, της ΔΙΑΣ, της ΔΡΑΣΗ, της ΖΗΤΑ, είναι πληρωμένο από τον κάθε αστυνομικό», ενώ προσέθεσε, υπό την πίεση των αντιδράσεων για τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη, για την οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που βιαιοπράγησε σε βάρος πολίτη.

«Το Μέγαρο Μαξίμου μπορεί να διαθέσει ένα κονδύλι για να χορηγήσει από ένα γκλομπ που θέλει σε κάθε αστυνομικό», σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας, λέγοντας ότι η αστυνομική ράβδος προβλέπεται στον εξοπλισμό που φέρει ο αστυνομικός και ότι η όλη συζήτηση γίνεται για το είδος της ράβδου.

Παραδέχθηκε πάντως ότι «υπάρχουν περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας. Είμαστε 54.000 διαφορετικοί άνθρωποι, προφανώς υπάρχουν περιπτώσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας και αυτό κλήθηκε να αναδείξει και η επιτροπή υπό τον κ. Νίκο Αλιβιζάτο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here