«Πράσινο φως» του  Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) στο εμβόλιο της Johnson & Johnson

Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές έδωσαν σήμερα έγκριση  για την κυκλοφορία του εμβολίου της Johnson & Johnson, ανοίγοντας τον δρόμο για το τέταρτο διαθέσιμο εμβόλιο στις ευρωπαϊκές χώρες, μετά τα εμβόλια των Moderna , AstraZeneca και  Pfizer/BioNTech.

Η έγκριση στο σκεύασμα της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας αναμένεται να ενισχύσει τις προμήθειες σε δόσεις στις χώρες της Ε.Ε την ώρα που οι κυβερνήσεις των «27» αγωνίζονται να εμβολιάσουν όσο ο δυνατόν περισσότερους ανθρώπους γίνεται.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πει ότι οι παραδόσεις του εμβολίου της J&J θα ξεκινήσουν στις αρχές Απριλίου, προσθέτοντας διαθέσιμες δόσεις στις ήδη αυξημένες προμήθειες κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο. Η συμφωνία της ΕΕ με την J&J επιτρέπει στα κράτη-μέλη να αγοράσουν εμβόλια για 200 εκατομμύρια άτομα, με επιλογή για 200 εκατομμύρια επιπλέον.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με αξιωματούχους της Ε.Ε συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τις ρωσικές αρχές για το εμβόλιο Sputnik V και οι ευρωπαϊκές Αρχές ενδέχεται να λάβουν δεδομένα σύντομα για να ξεκινήσει η αξιολόγηση. Να σημειωθεί ότι ο EMA πραγματοποιεί επίσης αξιολόγηση των εμβολίων της CureVac NV και της Novavax.

Μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε η Κομισιόν για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων και τη «δυσκίνητη» διαδικασία έγκρισης απο τον EMA, τις τελευταίες εβδομάδες, η Ε.Ε επιχειρεί να βάλει στο φουλ τις μηχανές, με στόχο την ανοσοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here