Θαλασσινό νερό Ιγμορίτιδα: Σύμμαχος στην υγεία του ρινικού και αναπνευστικού συστήματος [vid]

Σε πολλούς πολιτισμούς οι βουτιές στη θάλασσα θεωρούνται σύμμαχοι στη θεραπεία μιας μεγάλης γκάμας παθήσεων. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το θαλασσινό νερό μπορεί να τονώσει τόσο το αναπνευστικό, όσο και το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ενώ συμβάλλει στην αντιμετώπιση ρευματικών και δερματικών παθήσεων.

Η αξιοσημείωτη θεραπευτική του δράση οφείλεται στη φυσική ιδιότητα της ώσμωσης, δηλαδή της διέλευσης υγρών από το πιο αραιό διάλυμα στο πυκνότερο, η οποία φέρνει ισορροπία στη συγκέντρωση των περιεχόμενων θρεπτικών συστατικών.

Εάν, λοιπόν, υποφέρετε από αναπνευστικά ή ρινικά προβλήματα, το θαλασσινό νερό μπορεί να σας βοηθήσει να τα αντιμετωπίσετε. Πλούσιο σε μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία, όπως το μαγνήσιο, το ασβέστιο, ο χαλκός, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και το σελήνιο, το θαλασσινό νερό δρα ως σύμμαχος για την καλή υγεία του αναπνευστικού και ρινικού συστήματος.

Συγκεκριμένα, έχει αποδειχθεί πως το θαλασσινό νερό συμβάλει στην ρινική υγεία, καθώς μπορεί να μειώσει σημαντικά τον αριθμό λοιμώξεων και άλλων επιπλοκών που μπορεί να προκύψουν από τη συσσώρευση διαφορετικών ουσιών και εξωγενών παραγόντων, όπως μικροοργανισμών και άλλων ουσιών που οφείλονται στην περιβαλλοντική ρύπανση.

Η χρήση θαλασσινού νερού έχει αποδειχθεί ότι:

  • οδηγεί σε μεγαλύτερη ανοχή σε επιβλαβείς ουσίες
  • μειώνει τα επίπεδα της φλεγμονής
  • αποσυμφορεί και ενυδατώνει την ρινική κοιλότητα
  • ανακουφίζει από τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας και της ιγμορίτιδας

Εν αντιθέσει με τα κοινά αποσυμφορητικά σπρέι, το θαλασσινό νερό δεν είναι εθιστικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μακροχρόνια. Καθώς δεν προκαλεί φαρμακευτική ρινίτιδα, η χρήση του συνίσταται για κάθε ρινική συμφόρηση, είτε αυτή προέρχεται από αλλεργία είτε από κρυολόγημα και ίωση. Επιπλέον, το θαλασσινό νερό έχει αντισηπτικές ιδιότητες, δρα ενυδατικά για το ρινικό επιθήλιο και μπορεί να ανακουφίσει από τα ενοχλητικά συμπτώματα της ρινίτιδας και της ιγμορίτιδας.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βρεθείτε σε μια παραλία, βουτήξετε άφοβα το κεφάλι σας στο θαλασσινό νερό και απολαύστε τα ευεργετικά του οφέλη.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here