Συναγερμός για την Ελλάδα και από τον ECDC: Έγινε πορτοκαλί όλη η χώρα – Δείτε τους χάρτες

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Επιβεβαιώνονται κι από τα στοιχεία του ECDC τα επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα για την Ελλάδα – Καμία περιοχή της χώρας δεν είναι πλέον πράσινη.

Τους εβδομαδιαίους χάρτης της παρακολούθησης της πανδημίας του κορονοϊού δημοσίευσε και αυτή την Πέμπτη (11.03) το ECDC. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων έχει κατατάξει πλέον και την Ελλάδα στις χώρες όπου υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με τη διασπορά του ιού, με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει το προηγούμενο διάστημα.

Στη συνολική απεικόνιση της κατάστασης στη χώρα τις τελευταίες 14 ημέρες, εκεί όπου συνυπολογίζονται το επίπεδο συναγερμού, η θετικότητα των κρουσμάτων και η συχνότητα των τεστ, όλη η χώρα είναι στο πορτοκαλί χωρίς καμία εξαίρεση, όπως θα δείτε στον χάρτη που ακολουθεί.

Συνδυαστικά αποτελέσματα τεστ, κρουσμάτων και θετικότητας τις τελευταίες 14 ημέρες.ECDC

Στον χάρτη που αποτυπώνει τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού όλη η χώρα είναι στο πορτοκαλί, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη που είναι στο κίτρινο επίπεδο. Στις πορτοκαλί περιοχές τα κρούσματα είναι από 150 ως 499, ενώ στις κίτρινες από 50 ως 149.

Κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού τις τελευταίες 14 ημέρεςECDC

Στην αποτύπωση του ρυθμού των τεστ, η κατάσταση είναι καλύτερη για την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC η Ελλάδα είναι στο πράσινο που σημαίνει 2.500 με 4.999 τεστ ανά 100.000 κατοίκους.

Χάρτης τεστ ανά 100.000 πληθυσμού τις τελευταίες 14 ημέρες.ECDC

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη θετικότητα, αυτή έχει ανέβει πλέον πάνω από 4% σε όλη τη χώρα η οποία αποτυπώνεται με κίτρινο χρώμα στον σχετικό χάρτη.

Χάρτης θετικότητας τις τελευταίες 14 ημέρες.ECDC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here