Αθλητισμός Παιδιά Νέοι: Τα οφέλη των μη ανταγωνιστικών αθλημάτων στην εφηβεία [vid]

Ενώ τα ανταγωνιστικά αθλήματα έχουν πολλά να προσφέρουν στους νέους, τα παιδιά σας μπορεί να διαπιστώσουν ότι η θέση τους βρίσκεται στην αρένα των μη ανταγωνιστικών σπορ. Αν αυτό ταιριάζει στην περίπτωσή σας, δείτε πώς μπορείτε να τα βοηθήσετε να βρουν μια καλή εναλλακτική λύση στα ανταγωνιστικά ή ομαδικά αθλήματα.

Ποια είναι τα οφέλη των μη ανταγωνιστικών αθλημάτων για τα παιδιά

Τα μη ανταγωνιστικά αθλήματα δίνουν στους νέους την ευκαιρία να ξεκουράσουν το αναπτυσσόμενο μυαλό και το σώμα τους από τις υψηλές απαιτήσεις κάποιων ανταγωνιστικών αθλημάτων ή δραστηριοτήτων. Στα μη ανταγωνιστικά αθλήματα, τα παιδιά ασκούνται ακολοθουθώντας τον δικό τους χρόνο.

  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων

Τα μη ανταγωνιστικά αθλήματα προσφέρουν συνήθως κάποιο ανταγωνισμό. Αλλά αντί να ανταγωνίζονται με μια άλλη ομάδα ή παίκτη, τα παιδιά “ανταγωνίζονται” με τον εαυτό τους για να βελτιώσουν το σκορ, το χρόνο ή την απόδοσή τους. Τα παιδιά και οι έφηβοι ενδιαφέρονται επίσης έντονα να μάθουν νέες δεξιότητες και χόμπι και χρησιμοποιούν αυτά τα χόμπι ως τρόπο να εκφραστούν και να σχηματίσουν τις δικές τους ταυτότητες.

  • Υγιείς συνηθειες 

Τα αθλήματα μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά και τους εφήβους να παραμείνουν σε φόρμα, να αγκαλιάσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και επίσης να συναντήσουν φίλους. Ο αθλητισμός προωθεί επιπλέον την ανάπτυξη δεξιοτήτων διαχείρισης χρόνου. Εκτός από την άσκηση, τα αθλήματα παρέχουν επίσης στους εφήβους την ευκαιρία να χαλαρώσουν, να κάνουν φίλους και να διασκεδάσουν.

  • Διαχείριση χρόνου 

Τα μη ανταγωνιστικά αθλήματα και δραστηριότητες δίνουν στα παιδιά σας την πολυτέλεια να μάθουν ή να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στον δικό τους χρόνο. Τα ανεξάρτητα αθλήματα μπορούν επίσης να βοηθήσουν το παιδί σας να εξισορροπήσει το πρόγραμμά του πιο αποτελεσματικά, αφήνοντάς του χρόνο να ακολουθήσει και άλλα ενδιαφέροντα.

Μερικά μη ανταγωνιστικά αθλήματα που μπορείτε να λάβετε υπόψή σας είναι τα ακόλουθα:

  • Αερόβια άσκηση
  • Τοξοβολία
  • Κωπηλασία με κανό
  • Πεζοπορία
  • Καγιάκ 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here