Ημιμόνιμο μανικιούρ: 5 βήματα για να το αφαιρέσεις χωρίς να καταστρέψεις τα νύχια σου

Σε περίπτωση που ξέμεινες με το ημιμόνιμο βερνίκι στα νύχια σου από καραντίνα σε καραντίνα, μην το σκεφτείς, εννοείται ότι πρέπει να το αφαιρέσεις. Θέλεις να το κάνεις ακριβώς όπως και οι επαγγελματίες: με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς να κάνεις τα νύχια σου «φλούδες»; Ακολούθησε τις συμβουλές που ακολουθούν κατά γράμμα και το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο.

Βήμα 1ο

Ξεκίνησε με μια λίμα buffer και πέρασέ την πάνω στο υπάρχον βερνίκι για να φύγει η εξωτερική στρώση. Αυτό θα προετοιμάσει επίσης την επιφάνεια του βερνικιού να αποδυναμωθεί ώστε το ασετόν να εισχωρήσει αποτελεσματικά και να καταφέρεις να το αφαιρέσεις. Πρόσεξε να μην τρίψεις υπερβολικά το βερνίκι, στόχος του πρώτου βήματος είναι απλά να φύγει η γυαλάδα.

Βήμα 2ο

Προστάτεψε την επιδερμίδα των χεριών και τα πετσάκια με μια πλούσια ενυδατική κρέμα. Μην παραλείψεις το βήμα αυτό διότι το ασετόν ξηραίνει πολύ τα χέρια και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε ερεθισμούς αν δε χρησιμοποιήσεις τα κατάλληλα προϊόντα.

Βήμα 3ο

Πάρε αλουμινόχαρτο και κόψε δέκα τετράγωνα κομμάτια (ένα για κάθε νύχι) σε διάσταση 10×10 εκ. Συνέχισε μουλιάζοντας 10 κομμάτια βαμβάκι σε καθαρό ασετόν. Τοποθέτησε κάθε βαμβάκι πάνω σε κάθε νύχι και τύλιξέ το καλά με αλουμινόχαρτο φροντίζοντας να σφραγίσεις και το πάνω μέρος διπλώνοντάς το. Αυτή η διαδικασία μπορεί να μην είναι εύκολη για τα δύο χέρια ταυτόχρονα οπότε ίσως χρειαστεί να κάνεις ένα χέρι τη φορά.

Βήμα 4ο

Περίμενε 20 λεπτά και ξετύλιξε ένα-δύο νύχια για να δεις σε τι κατάσταση είναι το βερνίκι. Μετά από 20 λεπτά λογικά θα έχει ξεκολλήσει από το νύχι αλλά αν όχι, τύλιξε τα πάλι και περίμενε για 5 επιπλέον λεπτά. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε τα ειδικά ξυλάκια μανικιούρ για να σπρώξεις ό,τι έχει απομείνει αλλά φρόντισε να το κάνεις με προσοχή για να μην καταστρέψεις τα νύχια σου. Λίμαρε τα νύχια σου στο σχήμα που θέλεις και είσαι έτοιμη.

Βήμα 5ο

Μην παραμελήσεις την φροντίδα των άκρων σου μετά την αφαίρεση του ημιμόνιμου βερνικιού. Αν σκέφτεσαι να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα από τα μανικιούρ αυτές τις μέρες φρόντισε να ενυδατώσεις τα νύχια σου με έλαια και θρεπτικές κρέμες. Αν σκέφτεσαι να  βάψεις τα νύχια σου ακόμα και με απλό βερνίκι απόφυγε ό, τι περιέχει έλαια γιατί αυτά δεν επιτρέπουν στο base coat σου να «καθίσει» καλά στην επιφάνειά τους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here