Καθαρά Δευτέρα: Σηκώνουμε χαρταετό με SMS 6 – Μετακίνηση με πόδια ή ποδήλατο

Ανοιχτά φαίνεται πως θα είναι τα πάρκα το φετινό τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, παρά την εφαρμογή απαγορευτικού. Επίσης, θα επιτραπεί κανονικά και το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού, αρκεί να μπορεί κανείς να μεταβεί σε κάποια τοποθεσία που να το κάνει εφικτό, λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Να σημειωθεί πάντως, ότι σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή είναι η βούληση της κυβέρνησης σε κεντρικό επίπεδο, ωστόσο υπάρχει ενδεχόμενο οι δήμοι να λάβουν διαφορετικές αποφάσεις.

Σύσταση των αρμοδίων φορέων παραμένει η αποφυγή του συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες, βουνά και παραλιακά μέτωπα, αφού τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ και στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ το τριήμερο θα εντατικοποιηθούν προκειμένου να αποτραπούν άσκοπες μετακινήσεις εκτός δήμου και νομού κατοικίας.

Υπενθυμίζεται ότι όποιος επιθυμεί δύναται να κάνει βόλτα με την αποστολή SMS (κωδικός 6), αλλά και με τον περιορισμό να κινηθεί στα 2 χιλιόμετρα, με τα πόδια ή ποδήλατο, από τη μόνιμή του κατοικία.

Στην ενημέρωση της Παρασκευής για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς θα κάνει ειδική αναφορά στο θέμα απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here