Εμβόλιο AstraZeneca: Η Δανία σταμάτησε προσωρινά για προληπτικούς λόγους τη χρήση

Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 ότι οι γαλλικές υγειονομικές αρχές δε βλέπουν κανένα λόγο για να αναστείλουν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19. Όπως εξήγησε ο Βεράν, η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Γαλλίας, σε συμφωνία με εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνέστησε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανασταλεί η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca. «Τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca κρίνονται υψηλότερα από τους κινδύνους σε αυτό το στάδιο», επεσήμανε ο Γάλλος υπουργός Υγείας, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης της κυβέρνησης σχετικά με το νέο κορωνοϊό.

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας σημείωσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται στη Γαλλία και στο εξωτερικό, ενώ προσέθεσε πως η Βρετανία, η οποία έχει εμβολιάσει εκατομμύρια ανθρώπους με το εμβόλιο της AstraZeneca, συστήνει τη συνέχιση των εμβολιασμών με αυτό και δεν έχει αναφέρει ευρείας κλίμακας κινδύνους που να σχετίζονται με το εμβόλιο.

Ο Βεράν, ο οποίος είναι νευρολόγος, είπε επίσης ότι για περίπου 5 εκατομμύρια Ευρωπαίους που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca, μονάχα περίπου 30 άνθρωποι εμφάνισαν προβλήματα πήξης του αίματος, ένας αριθμός που συμβαδίζει με τον αριθμό των κρουσμάτων που κάποιος θα ανέμενε για 5 εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί.

«Εξετάζουμε συστηματικά κάθε περιστατικό που δηλώνεται με ανεπιθύμητες, σοβαρές, παρενέργειες… κάθε περιστατικό αναλύεται για αιτιώδη συνάφεια με τον εμβολιασμό, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει επισήμως ταυτοποιηθεί», υπογράμμισε ο Βεράν.

«Εάν η κατάσταση εξελιχθεί, εμείς θα λάβουμε αποφάσεις, όμως σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει λόγος να αναστείλουμε τον εμβολιασμό».

Οι υγειονομικές αρχές της Δανίας, της Νορβηγίας και της Ισλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναστέλλουν τη χρήση του εμβολίου κατά της Covid-19 της εταιρείας AstraZeneca, μετά τις πληροφορίες σχετικά με το σχηματισμό θρόμβων αίματος σε ανθρώπους που είχαν εμβολιαστεί.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here