Φωτιά στην Ηλεία: Νέες εκκενώσεις οικισμών – Για σχέδιο εμπρησμού κάνει λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης


Φωτιά στην Ηλεία: Εικόνες καταστροφής καταγράφονται και στην Ηλεία, καθώς το πύρινο μέτωπο έχει κάψει ό,τι έχει συναντήσει στο πέρασμά του

Δύσκολη είναι η κατάσταση από τον πύρινο εφιάλτη και στην Ηλεία, καθώς τρία πύρινα μέτωπα έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές. Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική συνεχίζει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας .

Στην προληπτική εκκένωση τεσσάρων κοινοτήτων του δήμου Πύργου προχώρησαν οι αρχές, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Κολίρι.

Όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πύργου, ο Γιάννης Αργυρόπουλος, ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση των κοινοτήτων Λαμπέτι, Αμπελώνας, Άγιος Γεώργιος και Κολίρι, ενώ στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να κρατήσουν την φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Η νεα φωτιά που έχει ξεσπάσει από χθες παραμένει ανεξέλεγκτη, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες. Αναζωπυρώσεις σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στα χωριά Μουριά και Κάμενα, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης μίλησε στο tempo24, για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού.

Οι επόμενες ώρες θεωρούνται δύσκολες, καθώς τα δεδομένα δεν δείχνουν ότι θα υπάρξει βελτίωση. Ήδη, οι φλόγες έπληξαν τις Πεύκες και το Λάλα, καταστρέφοντας σπίτια και επιχειρήσεις και παρά τις προσπάθειες, το πύρινο μέτωπο επεκτείνεται δραματικά, ενώ οι εστίες είναι πολλές και διάσπαρτες.

Πέρα από το Κολίρι, Λαμπέτι, Αμεπλώνας και Άγιος Γεώργιος, έχουν εκκενωθεί.

Η αστυνομία έχει δώσει εντολή σε όλες της τις δυνάμεις να περιπολούν, αναζητώντας ύποπτα άτομα, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για εμπρησμό.

Τη νύχτα η κατάσταση ήταν εφιαλτική. Στην περιοχή Λάλας, αναζωπύρωση οδήγησε σε τεράστιο μέτωπο. Πολλά σπίτια αλλά και καλλιέργειες που βρίσκονταν στην περιοχή, έγιναν στάχτη.

«Είναι απαραίτητα τα εναέρια μέσα. Τα ίδια είχαν γίνει το 2007. Η φωτιά από εδώ είχε ξεκινήσει. Κατανοούμε τις ανάγκες όλης της χώρας, αλλά και εμείς πρέπει να προστατευτούμε. Φοβόμαστε ότι η φωτιά θα φτάσει στο χωριό», ανέφερε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Πύργου στην κάμερα του Mega.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, δεν έχει γίνει εκκένωση στο Κολίρι, καθώς αρκετοί είναι οι κάτοικοι που παραμένουν στο σημείο, θέλοντας να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ