ΗΠΑ: Ρεκόρ εξαμήνου στα κρούσματα – Στο «κόκκινο» οι πολιτείες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού


Στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου εξαμήνου έφτασαν τα ημερήσια κρούσματα στις ΗΠΑ, με την έξαρση να αφορά κυρίως τις πολιτείες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων covid-19 στις ΗΠΑ έχει φτάσει στον υψηλότερο αριθμό εδώ και ένα εξάμηνο, με περισσότερες από 100.000 μολύνσεις να εντοπίζονται σε εθνικό επίπεδο καθώς το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού πλήττει τη Φλόριντα και άλλες πολιτείες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Ο μέσος όρος των ημερήσιων κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών πλησίασε τις 95.000, πενταπλάσια σε διάστημα σε σχέση με ένα μήνα πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέδωσε το Reuters την Τετάρτη.

Την προηγούμενη εβδομάδα τα μισά κρούσματα covid-19 στις ΗΠΑ όπως και οι νοσηλείες εντοπίζονται σε επτά πολιτείες με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού – τη Φλόριντα, το Τέξας, το Μιζούρι, το Άρκανσο, τη Λουιζιάνα, την Αλαμπάμα και το Μισισιπή–, δήλωσε ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την πανδημία Τζεφ Ζιντς στους δημοσιογράφους.

«Παρατηρούμε τρομακτική τάση #covid-19 στα νοσοκομεία μας», έγραψε στο Twitter η Λίνα Χιλντάγκο, η ανώτατη αξιωματούχος της κομητείας Χάρις, της πιο πολυπληθούς του Τέξας στην οποία ανήκει και το Χιούστον. «Αυτή τη στιγμή αν είστε ανεμβολίαστοι από επιλογή, είστε συνεργοί σε αυτή την κρίση».

Στο μεταξύ η αμερικανική κυβέρνηση σκοπεύει να προσφέρει μια τρίτη, αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της covid-19 στους Αμερικανούς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, δήλωσε χθες Πέμπτη ο δρ. Άντονι Φάουτσι. Την Τετάρτη ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ είχε προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων ενδέχεται να διπλασιαστεί και να φτάσει τις 200.000 τις επόμενες εβδομάδες λόγω του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα.

Έξαρση στη Φλόριντα

Η Φλόριντα αποτελεί επίκεντρο της νέας έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοϊού, ενώ χθες Πέμπτη κατέγραψε νέο ρεκόρ νοσηλειών, με 12.373 κλίνες να είναι κατειλημμένες από ασθενείς με covid-19, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Πόρων (HHS). Στη Φλόριντα νοσηλεύονται περισσότερα παιδιά με κορονοϊό σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ.

Η Λουιζιάνα και το Άρκανσο επίσης είναι αντιμέτωπες με ρεκόρ ή αριθμούς που πλησιάζουν ρεκόρ ασθενών που νοσηλεύονται με covid-19.

Στο μεταξύ η Βιρτζίνια έγινε χθες η τρίτη πολιτεία,μετά την Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη, που επιβάλει τον εμβολιασμό ή τα εβδομαδιαία διαγνωστικά τεστ για τους υπαλλήλους της πολιτείας. Υποχρεωτικός είναι ο εμβολιασμός για κάποιους κυβερνητικούς υπαλλήλους μόνο στο Νιού Τζέρσι.

Ο αριθμός των κρουσμάτων σημειώνει άνοδο στην κομητεία του Λος Άντζελες, δήλωσε η επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας Μπάρμπαρα Φέρερ, όμως φαίνεται ότι περιορίζεται μετά τη δραματική άνοδο την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων covid-19 ώθησε περισσότερες ιδιωτικές εταιρείες να απαιτήσουν από τους υπαλλήλους τους να εμβολιαστούν, ενώ κάποιες ανακοίνωσαν ότι θα καθυστερήσουν τα σχέδιά τους για επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ