Δοκιμή Νανοενθυλάκωση: Πράσινη νανοτεχνολογία για τη μεγιστοποίηση της διατροφικής αξίας του ελαίου κάνναβης

Δοκιμή Νανοενθυλάκωση: Μια ταϊλανδέζικη φαρμακευτική εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη προϊόντων παρουσίασε νέα πράσινη νανοτεχνολογία για να μεγιστοποιήσει τη διατροφική αξία του ελαίου κάνναβης. Η Supreme Pharmatech (Supreme) που εδρεύει στο Samutprakan ανακοίνωσε την Κυριακή την επιτυχή δοκιμή της νανοενθυλάκωσης σε λάδι κάνναβης χωρίς διαλύτες.

Η νέα διαδικασία βασίζεται σε αρχές της μεθόδου Mozafari, που δημιουργήθηκε από τον καθηγητή M.R. Mozafari. Τον Δεκέμβριο, η Supreme ανακοίνωσε μια συμφωνία με τη Mozafari για την ανάπτυξη και την παραγωγή μιας νέας γενιάς προϊόντων συμπληρωμάτων διατροφής χρησιμοποιώντας τεχνολογία λιποσωμάτων. Ο Μοζαφάρι έχει συντάξει πέντε βιβλία, οκτώ διπλώματα ευρεσιτεχνίας και σχεδόν 300 δημοσιεύσεις στον τομέα της φαρμακευτικής νανοτεχνολογίας.

Η νανοτεχνολογία έγινε πιο φυσική

Η νανοενθυλάκωση είναι η τεχνολογία εγκλεισμού στερεών, υγρών ή αερίων νανοσωματιδίων μέσα σε ένα δευτερεύον υλικό γνωστό ως μήτρα ή κέλυφος.

Οι προκύπτουσες μορφές είναι γνωστές ως νανοκάψουλες. Η νανοενθυλάκωση παράγεται συχνά χρησιμοποιώντας διαλύτες, για τους οποίους ο καθηγητής Μοζαφάρι λέει ότι είναι επιβλαβείς και μη φιλικοί προς το περιβάλλον.

Ο Μοζαφάρι λέει ότι η νέα μέθοδος μπορεί να θεωρηθεί πράσινη τεχνολογία. Η Supreme προσδίδει διατροφική αξία στο έλαιο κάνναβης και τα πιθανά οφέλη του. «Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι το έλαιο κάνναβης μπορεί να βοηθήσει ορισμένα ζητήματα υγείας, όπως φλεγμονές, δερματικές παθήσεις, ψυχικές, νευρολογικές διαταραχές και καρδιοπάθειες», αναφέρει ένα δελτίο τύπου της Supreme.

«Αυτό οφείλεται κυρίως στην υψηλή περιεκτικότητα σε βασικά πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (PUFAs). Συμπεριλαμβάνονται λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και ωμέγα-6. Το έλαιο κάνναβης είναι ένα πολύ μοναδικό λάδι, περιέχει ωμέγα-6 και ωμέγα-3 στην βέλτιστη αναλογία 3: 1 ».

Η American Heart Association συνιστά να τρώτε 3,5 μερίδες ψαριών, μια πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, δύο φορές την εβδομάδα. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στη λίπανση των αρθρώσεων, στη μείωση της φλεγμονής, στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και στη βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης.

Για άτομα που δεν τρώνε πολύ ψάρι, το έλαιο κάνναβης μπορεί να είναι μια καλή πηγή EPA (εικοσαπεντανοϊκό οξύ) και DHA (docosahexaenoic acid).

Τα DHA και EPA είναι δύο βασικές μορφές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, μαζί με το άλφα-λινολενικό οξύ (ALA). Σύμφωνα με τη Supreme, η νανοενθυλάκωση χωρίς διαλύτες θα μεγιστοποιήσει τη θρεπτική αξία του ελαίου κάνναβης, θα διευρύνει την εφαρμογή του και θα αυξήσει την εμπορική του αξία.

Η Supreme αναφέρει ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη νέα της τεχνολογία, με την επιφύλαξη διεθνούς διπλώματος ευρεσιτεχνίας, για την επεξεργασία ελαίου σπόρου κάνναβης σε έλαια και ξηρές σκόνες.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here