Φωτιά στην Εύβοια: Στη θάλασσα πλησιάζουν οι φλόγες στα Βασιλικά


Φωτιά στην Εύβοια: Οι φλόγες έχουν φτάσει στη θάλασσα  – Eπίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να οριοθετήσουν τη φωτιά πριν πέσει η νύχτα

Σκάφη του λιμενικού, καΐκια και ψαράδες έχουν επιστρατευθεί για τη διάσωση των κατοίκων των Βασιλικών και, μέχρι τώρα, έχουν γίνει περίπου 600 απεγκλωβισμοί. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και αναμένεται να δυναμώσουν αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες, κάνουν τη μάχη με τις φλόγες ακόμα δυσκολότερη.

Το πολύ μεγάλο πύρινο μέτωπο του νησιού απειλούσε από το πρωί τα Βασιλικά και, πλέον, απειλεί ευθέως τον οικισμό που έχει εκκενωθεί.

«Οι προσπάθειες απέτυχαν, εκκενώστε τώρα όλο το ανατολικό μέτωπο του Δήμου μας» ανέφερε στο δραματικό μηνύμά του ο δήμαρχος Μαντουδίου στο OPEN ενώ είπε πως συνολικά έχουν εκκενωθεί 25 οικισμοί.

Νωρίτερα τηλεθεάτρια του OPEN ανέφερε στον αέρα πως υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι στους Κουρκουλούς.

Οι Αρχές καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν τους πολίτες, oι οποίοι ωστόσο καταγγέλλουν την Πυροσβεστική για ολιγωρία. «Έρχεται ένα ελικόπτερο κάθε μια ώρα», λένε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης μιλώντας στο OPEN είπε πως έχουν εκκενωθεί 25 χωριά και πως η φωτιά καίει επί 3 ημέρες.

Έχει κάψει προς τον Ευβοϊκό Κόλπο και τώρα έχει γυρίσει και καταστρέφει όλα τα χωριά που βλέπουν προς το Αιγαίο.

Η φωτιά κινείται με μεγάλη ταχύτητα και έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, πεζοπόρα τμήματα, αλλά και χωματουργικά μηχανήματα προσπαθώντας να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.

«Αυτές τις ώρες προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Εκκενώνουμε τα χωριά που κινδυνεύουν και παραμένουμε στο πύρινο μέτωπο με πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και μπουλντόζες για να σώσουμε σπίτια και περιουσίες», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός που αυτή την ώρα βρίσκεται επικεφαλής της προσπάθειας και στα δύο χωριά.

Ο κ. Σπανός απευθύνει «θερμή παράκληση προς όλους να ακολουθούν τις οδηγίες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και των σωμάτων ασφαλείας».

Aγωνία επικρατεί και για τα χωριά Αμέλαντες και Κεραμειά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ