Κορωνοϊός Αυστραλία: Πολλοί Αυστραλοί δυσκολεύονται να επιστρέψουν στη χώρα λόγω αστηρών πολιτικών στα σύνορα


Οι Αυστραλοί που ζουν στο εξωτερικό θα μπορούσαν να «παγιδευτούν» εντός των συνόρων της Αυστραλίας, εάν επιστρέψουν, αφού η κυβέρνηση της χώρας έθεσε αυστηρότερους περιορισμούς στα σύνορά της δίχως προειδοποίηση.

Από τον Μάρτιο του περασμένου έτους, η χώρα απαγόρευσε στους πολίτες της να ταξιδέψουν στο εξωτερικό στο πλαίσιο της στρατηγικής περιορισμού για την αναχαίτιση της Covid.

Αυτός ο περιορισμός δεν ίσχυε προηγουμένως για τους Αυστραλούς που συνήθως ζουν σε άλλες χώρες. Αλλά τώρα θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση κατ’ εξαίρεση για εξερχόμενα ταξίδια.

Οι αυστηροί κανόνες για την πολιτική των συνόρων στην Αυστραλία προκάλεσαν αντιδράσεις. Οι επικριτές λένε ότι αυτή η αλλαγή – που θα τεθεί σε ισχύ από τις 11 Αυγούστου – θα πλήξει περαιτέρω τις οικογένειες και θα αποτρέψει τους πολίτες από το να επιστρέψουν στη χώρα.

Η κυβέρνηση είπε ότι το μέτρο αποσκοπεί στη μείωση του κινδύνου εισόδου κρουσμάτων Covid στη χώρα. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα κρατικά δεδομένα, η χώρα αντιμετωπίζει τις χειρότερες επιδημιολογικές εστίες του τελευταίου έτους.

Η Αυστραλία έχει ήδη θέσει εβδομαδιαίο όριο στους εισερχόμενους ταξιδιώτες και απαγορεύει την είσοδο σε αλλοδαπούς, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων. Οι πολιτικές της είναι από τις πιο αυστηρές παγκοσμίως.

Τον περασμένο μήνα, μείωσε κατά το ήμισυ τον αριθμό των επιτρεπόμενων αφίξεων λόγω της υψηλής διασπόρας της παραλλαγής Delta.

Η πολιτική κλειστών συνόρων στην Αυστραλία τον περασμένο χρόνο, είχε μεγάλες επιπτώσεις στους Αυστραλούς, καθώς πολλοί εξ αυτών δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν προκειμένου να φροντίσουν άρρωστα αγαπημένα τους πρόσωπα, μέλη της οικογένειας που πέθαιναν από την Covid ή ακόμη και να πάρουν τα παιδιά τους από συγγενείς.

Η κυβέρνηση είπε ότι η Αυστραλία δεν θα ανοίξει ξανά τα σύνορά της μέχρι να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 80% του πληθυσμού της, πιθανότατα το επόμενο έτος.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από τους μισούς από τους 26 εκατομμύρια κατοίκους της Αυστραλίας βρίσκονται σήμερα σε lockdown, λόγω της διασποράς της μετάλλαξης δέλτα στο Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη και το Μπρίσμπεϊν.

Το Σίδνεϊ – η πόλη που έχει πληγεί περισσότερο – έχει καταγράψει πάνω από 4.300 κρούσματα, ενώ την Παρασκευή, η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανέφερε 291 νέα κρούσματα – ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός μέχρι στιγμής.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ