Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΔΟΕ αποβάλλει δύο προπονητές για την υπόθεση της Λευκορωσίδας σπρίντερ


Δύο προπονητές της εθνικής ομάδας της Λευκορωσίας, που «συνδέθηκαν» με την υπόθεση της σπρίντερ Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια και την προσπάθεια αναγκαστικού επαναπατρισμού της, αποβλήθηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

 

Ο Λευκορώσος προπονητής στίβου Γιούρι Μοΐσεβιτς και ο αξιωματούχος της ομάδας Αρτούρ Σούμακ απομακρύνθηκαν από το Ολυμπιακό Χωριό

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει ξεκινήσει πειθαρχική δίωξη εναντίον των δύο στελεχών της Ολυμπιακής Ομάδας της Λευκορωσίας.

«Κι από τους δύο αφαιρέθηκαν οι διαπιστεύσεις. Τους έβγαλαν από το Ολυμπιακό Χωριό και θα επιστρέψουν στο σπίτι τους» ανέφερε πηγή στο BBC ενώ η Ολυμπιακή ομάδα της Λευκορωσίας στο Τόκιο δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει το γεγονός την Παρασκευή.

Η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Λευκορωσίας (NOC) είχε αναφέρει πάντως προ ημερών, ότι οι προπονητές απέσυραν την Τσιμανούσκαγια από τους Αγώνες, έπειτα από συμβουλές γιατρών σχετικά με τη συναισθηματική και ψυχολογική της κατάσταση.

Η υπόθεση της νεαρής αθλήτριας έγινε πρώτο θέμα παγκοσμίως, καθώς αρνήθηκε να υπακούσει τις εντολές της ομάδας της να επιστρέψει στην πατρίδα της. Πλέον βρίσκεται στην Πολωνία, όπου της χορηγήθηκε ανθρωπιστική βίζα.

Η υπόθεση έστρεψε ξανά τα φώτα της δημοσιότητας στην Λευκορωσία, την οποία κυβερνά με σιδηρά πυγμή από το 1994 ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Το Μινσκ λέει ότι απομακρύνθηκε από την εθνική ομάδα λόγω της συναισθηματικής της κατάστασης. Η 24χρονη απαντάει ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, λέγοντας ότι απομακρύνθηκε επειδή μίλησε στο Instagram για την «αμέλεια των προπονητών [της]».

Σε ανακοινωθεν της, η ΔΟΕ ανέφερε ότι είχε αφαιρέσει τις διαπιστεύσεις των δύο προπονητών «ως προσωρινό μέτρο … προς το συμφέρον της ευημερίας των αθλητών της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Λευκορωσίας που βρίσκονται ακόμη στο Τόκιο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ