Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν δολοφόνησαν τον επικεφαλής ενημέρωσης της κυβέρνησης


Νεκρός απο μαχητές των Ταλιμπάν έπεσε στην Καμπούλ, ο διευθυντής του Κέντρου Μέσων Ενημέρωσης και Πληροφοριών της κυβέρνησης του Αφγανιστάν.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας ενημέρωσης της κυβέρνησης του Αφγανιστάν δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής στην Καμπούλ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, λίγες ημέρες αφού οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν ότι θα επιτεθούν εναντίον κυβερνητικών αξιωματούχων.

«Δυστυχώς οι βίαιοι και άγριοι τρομοκράτες διέπραξαν ακόμη μία δειλή πράξη και δολοφόνησαν έναν Αφγανό πατριώτη ο οποίος αντιστεκόταν στην προπαγάνδα του εχθρού (…), τον Ντάουα Χαν Μιναπάλ, στη διάρκεια της προσευχής» στην πρωτεύουσα, επεσήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μιρουάις Στανικζάι σε μήνυμά του μέσω WhatsApp προς τα μέσα ενημέρωσης.

Τη δολοφονία του Μιναπάλ επιβεβαίωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν. Ο Μιναπάλ ήταν εκπρόσωπος του Αφγανού προέδρου Άσραφ Γάνι και έκανε συχνές αναρτήσεις στο Twitter με ανακοινώσεις απο την αφγανική κυβέρνηση.

Η δολοφονική επίθεση σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την απόπειρα με στόχο τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Μπισμιλάχ Χαν Μοχαμαντί. Εξαιτίας της επίθεσης είχαν σκοτωθεί οκτώ άτομα και είχαν τραυματιστεί τουλάχιστον 20 ακόμη άνθρωποι.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή για την κατάσταση στο Αφγανιστάν εν μέσω επιδείνωσης της βίας.

Οι Ταλιμπάν έχουν καταλάβει μεγάλα τμήματα της υπαίθρου και τώρα επιτίθενται σε σημαντικές πόλεις, όπως η Κανταχάρ στο νότο,η μεγάλης οικονομικής σημασίας Χεράτ και το Λάσκαρ Γκαρ – πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ.

Η αναζωπύρωση της βίας και η «επιστροφή» των Ταλιμπάν ακολουθεί την αποχώρηση των ΗΠΑ και άλλων ξένων δυνάμεων απο τη χώρα, μετά από δύο δεκαετίες επιχειρήσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ