Φωτιά ΤΩΡΑ στη Μάνη: Εντολή εκκένωσης και για το Γύθειο – Από τη Σκάλα Λακωνίας η μετακίνηση


Φωτιά ΤΩΡΑ: Εντολή εκκένωσης του Γυθείου, καθώς το πύρινο μέτωπο στην Ανατολική Μάνη έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Ετοιμοπόλεμα και πλωτά μέσα.

Μετά το Μαυροβούνι, κι άλλους 15 οικισμούς και χωριά του Δήμου Ανατολικής Μάνης, δόθηκε λίγο μετά τις 15:00 εντολή να εκκενωθεί και το Γύθειο. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες πόλεις, αν όχι τη μεγαλύτερη, που εκκενώνονται λόγω των πυρκαγιών των τελευταίων 24ωρων που έχουν κατακάψει όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν από την ΕΡΤ, η πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η προηγούμενη εντολή εκκένωσης ήταν αυτή στο Μαυροβούνι, μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από το Γύθειο όπου είχαν συγκεντρωθεί οι περισσότεροι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής αλλά και επισκέπτες που βρίσκονταν εκεί για παραθερισμό.

Η εντολή εκκένωσης και η οδηγία είναι να χρησιμοποιηθεί ο δρόμος προς τη Σκάλα Λακωνίας, καθώς λόγω των πυρκαγιών που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή αλλά και σε περιοχές όπως η Μεσσηνία και η Αρκαδία, έχουν κλείσει αρκετοί δρόμοι και η διαφυγή δεν είναι εύκολη.

Το μέτωπο της φωτιάς στην Ανατολική Μάνη.zoom.earth

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Γύθειο είναι ετοιμοπόλεμα και πλωτά μέσα, σε περίπτωση που χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν για την αποχώρηση πολιτών.

Θυμίζουμε ότι η πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη ξεκίνησε από τις 3 Αυγούστου και την περιοχή της Ιεράς Μονής Παναγίας Γιάτρισσας. Προς στιγμήν το μέτωπο έδειξε να τίθεται υπό έλεγχο, ωστόσο, τα πράγματα το τελευταίο 24ωρο ξέφυγαν από κάθε έλεγχο και πλέον έφτασε στο σημείο να εκκενωθεί ακόμα και το Γύθειο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ