Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είστε πρωθυπουργός που θέλει να διχάσει, η ομάδα ΔΡΑΣΗ είναι επικίνδυνη

Απαντήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα είπε στην ομιλία του έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του στη Βουλή καταθέτοντας και δικές του προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό της ΕΛΑΣ.

Για προσπάθεια διχασμού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στην δευτερολογία του, ενώ είπε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «κάνατε την πιο αμήχανη και ασυνάρτητη ομιλία από αυτό το βήμα».

Είπε ο κ. Τσίπρας: «Η ομιλία σας ήταν ένα εξαιρετικό δείγμα ενός πρωθυπουργού που θέλει να διχάσει. Επικαλεστήκατε επιχειρήματα της ομάδας αλήθειας. Η μόνη σας καλή στιγμή ήταν όταν ζητήσατε συγγνώμη αλλά και αυτή ήταν μισή και την απαξιώσατε με αναφορές στο 2016 και 2017. Δεν ζητήσατε συγγνώμη όμως για τα περιστατικά της Νέας Σμύρνης ούτε για την αύξηση των καταγγελιών κατά 75% για περιστατικά βίας επί των ημερών σας. Αν είχατε ζητήσει ή εσείς ή ο υπουργός σας την Κυριακή μία ολόκληρη συγγνώμη δεν θα είχαμε τα επεισόδια της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη…».

Για την κατηγορία της αστυνομικής βίας επί ΣΥΡΙΖΑ είπε ο κ. Τσίπρας: «Όταν ήμουν στην αντιπολίτευση μου ζητούσατε “κ. Τσίπρα λύστε τα χέρια της αστυνομίας”, τώρα με κατηγορείτε για αστυνομική βία επί των ημερών μας. Πότε λέγατε αλήθεια, τότε ή τώρα;». Ο κ. Τσίπρας τον κατηγόρησε ότι επανέφερε ρουσφετολογικές προσλήψεις στην Ομάδα ΔΙΑΣ, προσλαμβάνοντας παιδιά δίχως εκπαίδευση. Τον κατηγόρησε για την υπόθεση Ινδαρέ ότι προσπάθησε η αστυνομία να ενοχοποιήσει ένα πολίτη της μεσαίας τάξης για να αποσείσει η αστυνομία τις δικές της ευθύνες.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε, επίσης, να διαλυθεί η ομάδα ΔΡΑΣΗ την οποία χαρακτήρισε «επικίνδυνη» δεσμευόμενος ότι θα καταργηθεί όταν το κόμμα του γίνει ξανά κυβέρνηση, πρότεινε τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής για την επιλογή της ηγεσίας της ΕΛΑΣ αλλά και προσλήψεις μόνο μέσω πανελλαδικών.

«Τα όνειρα της νέας γενιάς θα γίνουν εφιάλτης αν συνεχίζετε να κυβερνάτε με αυταρχικό τρόπο» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here