Θαλασσινό νερό Ιδιότητες: Η σημασία του θαλασσινού νερού και οι χρήσεις του στην ανθρώπινη υγεία [vid]

Το νερό καλύπτει περίπου το 70 τοις εκατό της επιφάνειας του πλανήτη, με την πλειονότητα αυτού να είναι θαλασσινό – λίγο πολύ συνώνυμο με το νερό των ωκεανών. Η θάλασσα είναι, στην πραγματικότητα, ένα “κομμάτι” αλμυρού νερού στην ενδοχώρα, το οποίο είναι, μάλλον, ασυνήθιστο, δεδομένου ότι οι περισσότερες λίμνες και τα ποτάμια θεωρούνται δεξαμενές γλυκού νερού.

Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι έχουν βρει ανά τα χρόνια μεθόδους που επιτρέπουν τη χρήση και την αξιοποίηση του νερού της θάλασσας. Το θαλασσινό νερό δεν ενδείκνυται για πόση, καθώς είναι εξαιρετικά υπερτονικό για τα υγρά του ανθρώπινου σώματος, αλλά με τα σωστά εργαλεία και την εφευρετικότητα, το θαλασσινό νερό μπορεί να αξιοποιηθεί ως μια εξαιρετική πηγή Η2Ο.

Ποια είναι η σημασία του θαλασσινού νερού

Ενώ τείνουμε να σκεφτόμαστε την ατμόσφαιρα ως την κύρια αποθήκη αερίων της Γης, όπως το διοξείδιο του άνθρακα και το οξυγόνο, ο ωκεανός είναι στην πραγματικότητα μια πολύ πιο μαζική δεξαμενή, καθότι παράγει το ήμισυ του οξυγόνου του πλανήτη και αποθηκεύει περίπου 50 φορές περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα εν συγκρίσει με την ατμόσφαιρα. Δεδομένου ότι τα φυτά χρησιμοποιούν CO2 για καύσιμο, ενώ παράγουν οξυγόνο ως απόβλητο και τα ζώα κάνουν το αντίστροφο, αυτό είναι κρίσιμο για τη διατήρηση της βιολογικής ισορροπίας του πλανήτη.

Χρήσεις θαλασσινού νερού

  • Η χρήση αλμυρού νερού γίνεται ευκολότερη με την αφαλάτωση, η οποία μπορεί να γίνει είτε με απόσταξη είτε με όσμωση. Το να κάνουμε το θαλασσινό νερό πόσιμο, είναι σαφώς ένας χρήσιμος στόχος, αλλά η διαδικασία είναι δαπανηρή και επομένως συνήθως πραγματοποιείται μόνο σε μεγάλη, βιομηχανική κλίμακα.

  • Όσον αφορά τα οφέλη του αλμυρού νερού στην υγεία, επιστημονικά στοιχεία δεικνύουν ότι τα οφέλη του θαλασσινού νερού περιλαμβάνουν την πρόληψη της αθηρογένεσης. Η αθηρογένεση είναι η διαδικασία σχηματισμού «πλακών» στις αρτηρίες που μεταφέρουν αίμα στους ιστούς του σώματος.

  • Το θαλασσινό νερό μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο στη θεραπεία των συμπτωμάτων των δερματικών παθήσεων, περιλαμβανομένου του εκζέματος και της δερματίτιδας.

  • Λέγεται επίσης ότι μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά για μερικές από τις βλάβες στο ήπαρ που προκαλούνται συνήθως από μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

  • Το νερό των βαθέων υδάτων έχει επίσης συνδεθεί με την πρόληψη ορισμένων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού. ενώ μπορεί να μετριάσει μερικά από τα συμπτώματα του σακχαρώδους διαβήτη.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here