Φωτιά στο Γύθειο: Μάχη για να μην μπουν στην πόλη οι φλόγες – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή


Φωτιά Γύθειο: Κρίσιμες ώρες στο Γύθειο όπου μαίνεται μια μεγάλη πυρκαγιά και απειλεί ακόμη και τα σπίτια της περιοχής.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να μην μπει η φωτιά στην πόλη του Γυθείου, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Θεόδωρο Βερούτη.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί, τόνισε ότι «υπάρχει πρόβλημα, διότι η φωτιά πλησίασε την πόλη από την βορειοανατολική πλευρά και τώρα γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε να σωθούν τα σπίτια της πόλης».

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα», συνέχισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «διότι αν και νυχτώνει, ο αέρας δεν λέει να καταλαγιάσει και το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο», διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση, ότι «και η αποψινή βραδιά θα είναι πολύ δύσκολη».

Επίσης, είπε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και σε άλλα σημεία», προσθέτοντας ότι «λόγω της φωτιάς, έχουν φύγει από την περιοχή επισκέπτες, αλλά και κάτοικοι».

Νωρίτερα, έκκληση για βοήθεια έκανε και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ανατολική Μάνη. «Έστω και την ύστατη στιγμή, αν ακούει κάποιος από αυτούς που έχουν τη διοίκηση όλης αυτής της κατάστασης, να σηκωθούν εναέρια» ανέφερε μιλώντας στο Open. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για Γύθειο και Μαυροβούνι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ