Φωτιά ΤΩΡΑ: Νέα μαρτυρική νύχτα στη Βόρεια Εύβοια – Καίγονται Λίμνη, Μουρτιά, Ροβιές και Κεχριές


Φωτιά – Όλες οι ειδήσεις: Τραγική κατάσταση στην Εύβοια που βλέπει το βόρειο τμήμα της να «εξαφανίζεται» μέρα με την ημέρα από την καταστροφική πυρκαγιά. Μεταφορά ανθρώπων προς την Αιδηψό με πλωτά μέσα από τη Λίμνη, αρνούνται να αποχωρήσουν κάτοικοι για να υπερασπιστούν τα χωριά τους.

Ακόμα μια νύχτα αγωνίας για τη Βόρεια Εύβοια. Η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει για ένα ακόμα 24ωρο να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της και η περιοχή κοντεύει να «αφανιστεί» από τον χάρτη. Το νησί έχει καεί από τις ακτές του Ευβοϊκού μέχρι αυτές του Αιγαίου, με τη φωτιά να συνεχίζει να καίει τα πάντα και να προκαλεί τεράστια προβλήματα, απώλεια περιουσιών, οργή και θλίψη στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας και όλης της Ελλάδας.

Η κατάσταση παραμένει δύσκολη και κρίσιμη, ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης όπου από νωρίς υπήρξε εντολή εκκένωσης και μάλιστα επιστρατεύτηκε ferry boat έτσι ώστε να μεταφερθούν με ασφάλεια πάνω από 1.500 πολίτες που περίμεναν στο λιμάνι.

Την ίδια ώρα, Ροβιές, Μουρτιά και Κεχριές μαζί με τη Λίμνη και τη Βατερή, μία τουριστική περιοχή με ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις κοντά στη Λίμνη, βλέπουν πλέον τις φλόγες στις πόρτες τους καθώς έχουν κυκλωθεί, με τους πυροσβέστες να μην προλαβαίνουν τις κλήσεις.

Οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων μιλούν για πολύ δύσκολη κατάσταση και οι πολίτες στη Λίμνη γεμίζουν τα καράβια για να αναχωρήσουν. Στις Κεχριές και την Μουρτιά έχει κλείσει κάθε διέξοδος και κάτοικοι, που δεν έχουν ακόμα υπακούσει στις υποδείξεις για εκκένωση, έχουν παραμείνει για να σώσουν ό,τι κι αν σώζεται, με κίνδυνο να εγκλωβιστούν από τη φωτιά.

Καίγονται σπίτια στη Λίμνη Ευβοίας, δραματική κατάσταση

Οι φλόγες έχουν φτάσει στα σπίτια της Λίμνης, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής να σπεύδουν προς επιβίβαση σε πλωτά μέσα για να αναχωρήσουν προς Αιδηψό. Ήδη οι φλόγες προκαλούν ζημιές στα πρώτα σπίτια με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να τρέχουν να προλάβουν.

Λίγο δυτικότερα στις Ροβιές οι φλόγες πέρασαν τον δρόμο επιστρέφοντας και πάλι από το βουνό και συνεχίζουν την καταστροφική του πορεία. Στο δήμο Ιστιαίας Αιδηψού ήδη εκκενώθηκε η Τσαπουρνιά και η φωτιά ξαναφτάνει στην Κοκκινομηλιά.

Παράλληλα σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννη Κοντζία δημιουργείται μία αντιπυρική ζώνη αυτή την ώρα από Σήμια- Κυπαρίσσι -Βουτά. Παράλληλα ανοίγουν και αντιπυρικές ζώνες στο Ψαροπούλι.

Από την ανατολική πλευρά του μετώπου ήδη έχει ζητηθεί η εκκένωση στο Προκόπι, μετά το Μαντούδι, και τα γύρω χωριά. Στο χωριό Φαράκλα κοντά στο Μαντούδι οι κάτοικοι -αν και έχει διαταχθεί η εκκένωση του- παραμένουν στην πλατεία του χωριού για να το υπερασπιστούν από τις φλόγες που το πλησιάζουν.

Εξάλλου στα ορεινά χωριά βόρεια του Δρυμώνα η κατάσταση είναι εφιαλτική καθώς οι φλόγες επιστρέφουν πάλι και κυκλώνουν χωριά όπως το Μαρούλι και τις Αγδίνες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ