Καταγγελίες, προσαγωγές και συλλήψεις για εμπρησμό σε όλη την Ελλάδα


Ασύλληπτη καταστροφή στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα, με δεκάδες μέτωπα πυρκαγιών να καίνε δάση, περιουσίες, σπίτια. Την ίδια ώρα οι καταγγελίες περί οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού, πληθαίνουν, με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά σε τρεις συλλήψεις σε Φωκίδα, Αττική και Καλαμάτα, καθώς και σε δύο προσαγωγές στον Άγιο Στέφανο.

Σε κατάσταση συναγερμού είναι οι Αρχές της χώρας λόγω των συνεχόμενων νέων μετώπων και των ανεξέλεγκτων πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα. Η πιθανότητα εμπρησμού θεωρείται αυξημένη, ενώ υπάρχουν περιστατικά που ενισχύουν την εν λόγω άποψη, με την αστυνομικά να προχωρά σε συλλήψεις και προσαγωγές.

Συγκεκριμένα άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ προχώρησαν στην προσαγωγή δύο ατόμων στο δρόμο του Αγίου Στεφάνου προς Καπανδρίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν ένα μπιτόνι με βενζίνη, το οποίο δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής είχαν γίνει τέσσερις συλλήψεις, μία σε Αθήνα, μία σε Καλαμάτα και μία σε Κρυονέρι και Φωκίδα.

Αρχικά, οι Αστυνομικοί είχαν προχωρήσει στην προσαγωγή ενός άνδρα στο Κρυονέρι, η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη. Ο συλληφθείς δηλώνει οδηγός λεωφορείο, παρίστανε τον εθελοντή πυροσβέστη και διαμένει στη Νέα Ιωνία.

Πώς γλίτωσε από εμπρησμό ένας από τους τελευταίους πνεύμονες της Αθήνας

Στην καρδιά της Αθήνας… κάποιοι εγκληματίες προσπάθησαν να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, ωστόσο χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του «θεματοφύλακα του Πεδίου του Άρεως», κ. Ηλία Μαροσούλη, ο κίνδυνος αποσβέστηκε γρήγορα.

Ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του θεάτρου Άλσους κ. Ηλίας Μαροσούλης, που βρίσκεται συνεχώς στον Πεδίον του Άρεως λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, ήταν ο πρώτος που είδε τη φωτιά να ξεσπά μέσα σε έναν από τους λιγοστούς πνεύμονες της Αθήνας.

Αμέσως έσπευσε στο σημείο της πυρκαγιάς και προτρέποντας όσους βρίσκονταν στο χώρο κατάφεραν να τη θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο.

Για την εν λόγω πυρκαγιά συνελήφθη μία γυναίκα, η οποία επιχείρησε να βάλει φωτιά σε σημείο προς την πλευρά της οδού Μαυροματαίων.

Μεγεθυντικός φακός στην Αργυρούπολη

Το μεσημέρι της Παρασκευής (06.08), κλιμάκιο της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, εντόπισε μέσα σε ξερόχορτα έναν μεγεθυντικό φακό. Ο φακός εντοπίστηκε από την παρατηρητικότητα ενός εθελοντή, λόγω των αντανακλάσεων που έκανε στον ήλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φακός ήταν στηριζόμενος σε βάση, ενώ είχε τοποθετηθεί προσεκτικά πάνω σε ξερόχορτα και σε απόκρημνη περιοχή στους πρόποδες του Υμηττού. Άμεσα κλήθηκε η Ελληνική Αστυνομία η οποία παρέλαβε τον μηχανισμό.

Με εντολή του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης και προέδρου του ΣΠΑΥ Γιάννη Κωνσταντάτου, σε συνεργασία με τους συναδέλφους δημάρχους μελών του συνδέσμου, κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας των δήμων και Εθελοντικών Ομάδων του Υμηττού περιπολούν και φυλάσσουν τον Υμηττό επί 24ώρου βάσεως, προς αποφυγή αμελειών ή κακόβουλων ενεργειών που μπορούν να προκαλέσουν δασικές πυρκαγιές.

Καταγγελίες σε Πετρούπολη και Περιστέρι

Την ίδια στιγμή, στα social media πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών για προσπάθειες εμπρησμού σε ορεινά και δασώδη σημεία στην Αττική.

Συγκεκριμένα, υπήρξαν αναφορές για το βουνό πάνω από την Πετρούπολη και το Περιστέρι, σύμφωνα με τις οποίες βρέθηκαν τσάντες με γκαζάκια ενώ και οι δεξαμενές νερού που υπάρχουν στην περιοχή για την κατάσβεση τυχόν πυρκαγιών, έχουν κοπεί με τροχό έτσι ώστε να μην μπορούν να αντλήσουν το νερό οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Καταγγελία εμπρησμού στα social mediaTwitter

«Η φωτιά στο Θεολόγο είναι εμπρησμός»

Ο δήμαρχος Θεολόγου, Θανάσης Ζεκεντές, σημειώνει σε δηλώσεις του πως «η σημερινή φωτιά είναι εμπρησμός» τονίζοντας, ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν γίνει άλλες τέσσερις απόπειρες. «Θα κρατήσει μέρες γιατί πρόκειται για ένα σημείο με πυκνό πευκοδάσος και δυστυχώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν επαρκούν αφού είναι διασπαρμένες σε πολλές περιοχές. Προτεραιότητα μας είναι πλέον οι ανθρώπινες ζωές» λέει χαρακτηριστικά.

Την Πέμπτη ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιαννόπουλος εκτίμησε πως τα πολλαπλά μέτωπα στην περιοχή δεν εξηγούνται αλλιώς παρά μόνο από ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ