Φωτιά ΤΩΡΑ: Έφτασε στην Ελλάδα η μεγάλη βοήθεια που στέλνει η Ρουμανία


Φωτιές στην Ελλάδα – Όλες οι ειδήσεις: Σε ελληνικό έδαφος βρίσκονται από αργά το βράδυ της Παρασκευής, οι 121 Πυροσβέστες με τα 21 πυροσβεστικά οχήματα που στέλνει η Ρουμανία, προκειμένου να συνεισφέρουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στη χωρά μας.

Η αυτοκινητοπομπή που πέρασε τον Προμαχώνα στις 23:00 το βράδυ, είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωί από το Βουκουρέστι

Σε όλα τα οχήματα υπάρχουν οι σημαίες Ελλάδας και Ρουμανίας.

Η ανακοίνωση της Γενική Επιθεώρησης Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρουμανίας αναφέρει:

«Το ρουμανικό κράτος, έτοιμο να παράσχει υποστήριξη στις ελληνικές αρχές

Στις 5 Αυγούστου 2021, η Γενική Επιθεώρηση Εκτάκτων Καταστάσεων, έλαβε από το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ERCC), μέσω του CECIS (σ.σ. Common Emergency Communication and Information System), το αίτημα των ελληνικών αρχών για παροχή διεθνούς βοήθειας, με αφορμή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε από την εξάπλωση των δασικών πυρκαγιών σε ελληνικό έδαφος.

Μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, η κυβέρνηση της Ρουμανίας αποφάσισε να χορηγήσει έκτακτη εξωτερική ανθρωπιστική βοήθεια στις ελληνικές αρχές.

Με την υποστήριξη του Τμήματος Έκτακτης Ανάγκης, μια εξειδικευμένη μονάδα επέμβασης πυροσβεστικών δασών θα αναπτυχθεί στην Ελλάδα για να υποστηρίξει τους Έλληνες διασώστες σε περιοχές που έχουν πληγεί σοβαρά από τις πυρκαγιές. Έτσι, αυτή η βοήθεια αποτελείται από 112 πυροσβέστες με 23 οχήματα (έξι πυροσβεστικά, δύο δεξαμενές, ένα κέντρο ελέγχου, τέσσερα εμπορευματοκιβώτια πολλαπλών κινδύνων, μια γεννήτρια, δύο κινητές κατασκηνώσεις, ένα λεωφορείο επέμβασης, δύο μίνι λεωφορεία, τέσσερα φορτηγά πρώτων βοηθειών και χειριστή έργου).

Διευκρινίζουμε ότι η βοήθεια που προσφέρεται στο κράτος που πλήττεται από αυτά τα ατυχή γεγονότα θα χορηγηθεί με βάση το αίτημα διεθνούς βοήθειας που διατυπώθηκε από την ελληνική κυβέρνηση μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ