Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Πότε θα γίνουν οι «μεγάλες» πληρωμές

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Την Τρίτη και Τετάρτη θα γίνουν οι μεγάλες πληρωμές της επιστρεπτέας προκαταβολής 6 όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η αποπληρωμή της 6ης επιστρεπτέας ολοκληρώνεται μέσα στην βδομάδα», σημείωσε.

Παράλληλα, επεσήμανε πως λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις της πανδημίας, με κοινή απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργου Πιτσιλή, μετατίθεται για την 1η/7/2021 η έναρξη της υποχρεωτικής ψηφιακής διαβίβασης στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων – myDATA για όλες τις επιχειρήσεις και για παραστατικά που εκδίδουν από αυτή την ημερομηνία και έπειτα.

Αντίστοιχα, τα παραστατικά που εκδίδουν οι επιχειρήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, θα πρέπει να διαβιβαστούν στην πλατφόρμα myDATA μέχρι την 31η/10/2021.

Σχετικά με τα κουπόνια για την επιδότηση παγίων δαπανών επιχειρήσεων, τόνισε ότι στόχος είναι να έχουν καταβληθεί έως τον Μάιο τα κονδύλια, για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, τα οποία όπως σημείωσε θα καταβληθούν με τρόπο κοινωνικά δίκαιο.

Υπογράμμισε, επίσης, πως τα τέλη κυκλοφορίας θα γίνουν ανά μήνα από τον Μάιο και μετά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here