Κορωνοϊός ΗΠΑ: Διχάζει το μέτρο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε παιδιά, ενόσω αυξάνεται η πίεση στα παιδικά νοσοκομεία


Η πόλωση γύρω από τις συστάσεις χρήσης μάσκας στις ΗΠΑ βαθαίνει, καθώς ορισμένοι κρατικοί και τοπικοί αξιωματούχοι διαφωνούν για τον τρόπο προσέγγισης των πρωτοκόλλων χρήσης μάσκας στα σχολεία. Η συζήτηση μάλιστα εξελίσσεται, ενόσω όλο και περισσότερα παιδιά προσβάλλονται από την Covid-19.

Στη Φλόριντα, όπου εντοπίζεται το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό νέων κρουσμάτων μετά τη Λουιζιάνα, το προσωπικό των παιδικών νοσοκομίων είναι «συγκλονισμένο», δήλωσε η Δρ. Aileen Marty, ειδικός λοιμωδών ασθενειών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

“Ο αριθμός των παιδικών κρουσμάτων στα νοσοκομεία και τα νοσοκομεία παίδων είναι συντριπτικός”, δήλωσε η Marty. “Οι παιδίατροί μας, οι νοσηλευτές, το προσωπικό είναι εξαντλημένο και τα παιδιά υποφέρουν. Και είναι απολύτως καταστροφικό . Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια νούμερα”, είπε χαρακτηριστικά.

Η Marty σημείωσε ότι το Νοσοκομείο Παίδων Nicklaus στο Μαϊάμι έχει πληρότητα 116% ασθενών με Covid-19.

Η έξαρση της πανδημίας που αναζωπηρώθηκε από την ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Delta του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, συμβαίνει σε μία περίοδο που εκατομμύρια παιδιά επιστρέφουν στα σχολεία,  εντείνοντας τις συζητήσεις για μέτρα περιορισμού που στοχεύουν στη μείωση της μετάδοσης του ιού, ώστε οι μαθητές να μπορούν να βρίσκονται με ασφάλεια στην αίθουσα διδασκαλίας.

Αλλά οι αξιωματούχοι σε κρατικό και τοπικό επίπεδο δεν έχουν εμπεδώσει τη χρήση μάσκας στο σχολείο, ωθώντας τις τοπικές περιφέρειες να δημιουργήσουν τους δικούς τους κανόνες. Ενδεικτικά, στο Τέξας, η Ανεξάρτητη Σχολική Περιοχή του Χιούστον θα εφαρμόσει την χρήση μάσκας μετά την επιστροφή των μαθητών στις 23 Αυγούστου, παρά το εκτελεστικό διάταγμα του κυβερνήτη του GOP, Greg Abbott που απαγορεύει σε κομητείες, δημόσιες σχολικές περιφέρειες, δημόσιες αρχές υγείας και κυβερνητικούς αξιωματούχους να απαιτούν τη χρήση μάσκας.

“Θα προτείνω εντολή μάσκας”, δήλωσε ο Millard House σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter. “Αυτή η εντολή θα ισχύει για τους μαθητές, το προσωπικό και τους επισκέπτες μας σε όλα τα σχολεία, τα λεωφορεία και τις εγκαταστάσεις.” Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ μετά από έγκριση του σχολικού συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα, είπε ο Χάους.

Μάλιστα, η απειλή της Covid είναι τόσο έντονη που ένα 11 μηνών κορίτσι με Covid-19 χρειάστηκε να μεταφερθεί αεροπορικώς από το Χιούστον σε νοσοκομείο 150 μίλια μακριά λόγω έλλειψης παιδικών κρεβατιών στην περιοχή του Χιούστον. Το παιδί, είναι σε σταθερή κατάσταση στην υγεία του και δεν είναι πλέον διασωληνωμένο.

“Τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε μεγάλο αριθμό νέων να συσσωρεύονται σε νοσοκομεία και πολλά παιδιά να πηγαίνουν σε παιδιατρικές μονάδες εντατικής θεραπείας. Και για μένα, αυτό αλλάζει το παιχνίδι. Δεν είδαμε κάτι τέτοιο το περασμένο καλοκαίρι”, δήλωσε ο Δρ Πίτερ Χότεθ, κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Ιατρικής στο Κολέγιο Ιατρικής του Μπέιλορ.

Και καθώς τα κρούσματα Covid-19 συνεχίζουν να αυξάνονται στη Φλόριντα, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Ron DeSantis εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα την περασμένη εβδομάδα, καλώντας υπουργεία υγείας και εκπαίδευσης της πολιτείας να δημιουργήσουν κανόνες που θα εμποδίζουν την εφαρμογή των τοπικών εντολών μάσκας σχολείου.

Η εντολή του ήρθε ως απόκριση “σε πολλές σχολικές επιτροπές της Φλόριντα που εξετάζουν ή εφαρμόζουν εντολές μάσκας”, ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη και έχει σκοπό να “προστατεύσει την ελευθερία των γονέων να επιλέγουν αν τα παιδιά τους θα φορούν μάσκες”.

Την Παρασκευή 6 Αυγούστου, τα δημόσια σχολεία της κομητείας Orange στη Φλόριντα εξέδωσαν εντολή μάσκας για όλους τους μαθητές, εκτός εάν οι γονείς επιλέξουν να εξαιρεθούν τα παιδιά τους από το μέτρο, ανέφερε η κομητεία σε σχετικό δελτίο τύπου. Οι εργαζόμενοι, οι επισκέπτες, οι εθελοντές και οι γονείς υποχρεούνται να φορούν μάσκες.

Η επιστροφή στα σχολεία με ασφάλεια είναι δυνατή εάν εφαρμοστούν μέτρα περιορισμού, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας, δήλωσε η Δρ Rochelle Walensky, επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ