Αυτοφροντίδα: 5 εύκολες πρακτικές mindfulness που μπορείς να ακολουθήσεις

Mindfulness είναι: η ποιότητα ή η κατάσταση της συνειδητότητας ή της συνείδησης ενός πράγματος αλλά και μία ψυχική κατάσταση που επιτυγχάνεται εστιάζοντας στη συνειδητοποίηση κάποιου στην παρούσα στιγμή, ενώ αναγνωρίζει και δέχεται με ηρεμία τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις σωματικές αισθήσεις -και χρησιμοποιείται ως θεραπευτική τεχνική.

Είναι σημείο των καιρών να βρισκόμαστε αντιμέτωπες με μια ατέλειωτους περισπασμούς. Ωστόσο αφιερώνοντας λίγο χρόνο για να είμαστε πιο προσεκτικές, έστω και για μια στιγμή, θα επανασυνδεθούμε με τον εαυτό μας, θα γίνουμε πιο συνειδητές και θα βρούμε το κέντρο μας:

  • Τοποθέτησε το χέρι σου στην καρδιά σου και συγχρονίσου με τους χτύπους της, διώχνοντας άλλες σκέψεις από το μυαλό σου. Εστίασε στους χτύπους της καρδιάς έξω από το σώμα σου μέσω του χεριού σου.
  • Όταν πίνεις τον καφέ ή το τσάι σου το πρωί, εστίασε μόνο σε αυτό. Εξερεύνησε κάθε σου αίσθηση, όσο απολαμβάνεις το ρόφημά σου, εστιάζοντας στο άρωμα, τη γεύση αλλά και την αίσθηση της ζεστής κούπας στα χέρια σου.

  • Ενεργοποίησε μία συσκευή αρωματοθεραπείας ή άναψε ένα κερί και εστίασε σε αυτό. Μερικές φορές χρειάζεσαι μία μικρή πρόσκληση για να γίνεις πιο συνειδητή μέσα σε μια πολυάσχολη μέρα. Μία βόλτα, επίσης, μπορεί να σου προσφέρει την ίδια ευκαιρία.
  • Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορούν να σε βοηθούν στην πρακτική του mindfulness στην καθημερινότητά σου και να σου υπενθυμίζουν να εξασκηθείς. Βάλε μία υπενθύμιση στο κινητό σου ή χρησιμοποίησε μία εφαρμογή για να σου θυμίζει πότε να κάνεις ένα διάλειμμα και να εστιάσεις σε ‘σένα.
  • Όπου κι αν βρίσκεσαι, μπορείς κάθε λεπτό να κάνεις μία παύση και απλά να ακούσεις τους ήχους γύρω σου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here