Επανάσταση Θεραπείες: Τα ψηφιακά εργαλεία υγείας επανεξετάζουν τη φαρμακοβιομηχανία

Επανάσταση Θεραπείες: Η ψηφιακή επανάσταση στην υγεία συνεχίζει να αναμορφώνει τη φαρμακοβιομηχανία, δημιουργώντας νέους τρόπους για να προσελκύσει ασθενείς, να προωθήσει την ανάπτυξη και να δημιουργήσει μεγαλύτερη προσήλωση. Η ψηφιακή υγεία έχει φέρει επανάσταση σχεδόν σε κάθε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένου του μέλλοντος της φαρμακοβιομηχανίας.

Η φαρμακευτική βιομηχανία αγκαλιάζει ψηφιακά εργαλεία υγείας σε διάφορες πτυχές, για να προωθήσει τον τρόπο με τον οποίο οι ασθενείς παίρνουν φάρμακα και για να παράσχει νέους πόρους υποστήριξης.

Κοιτάζοντας προς το μέλλον της ψηφιακής υγείας και της ολοκλήρωσης των φαρμακευτικών προϊόντων, η καινοτομία της εμπειρίας του ασθενούς από κλινικές δοκιμές έως την τήρηση των αποτελεσμάτων παρακολούθησης είναι κεντρικής σημασίας για αυτό που βρίσκεται μπροστά στον κλάδο.

Προώθηση της διαδικασίας ανάπτυξης φαρμάκων

Η φαρμακοβιομηχανία ενσωματώνει τη χρήση της ψηφιακής υγείας για να αναδιαμορφώσει την προσέγγισή της σε κλινικές δοκιμές.

Με την έναρξη της πανδημίας, οι ηγέτες των φαρμακευτικών προϊόντων αντιμετώπισαν απροσδόκητες προκλήσεις στη διατήρηση κλινικών δοκιμών, ενώ δεν είχαν άμεση πρόσβαση σε ασθενείς.

Τα ψηφιακά εργαλεία συνέβαλαν στη συνέχιση των δοκιμών, επιτρέποντας στις εταιρείες να βρίσκουν και να παρακολουθούν καλύτερα τους συμμετέχοντες, και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και να διαφοροποιούν την ομάδα των ασθενών.

Η προηγμένη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης ως μέρος ψηφιακών εργαλείων υγείας χρησιμοποιείται επίσης από τη φαρμακευτική εταιρεία για να επανεξετάσει τη διαδικασία ανακάλυψης και ανάπτυξης φαρμάκων. Χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία υγείας που καταγράφουν συμπεριφορές ασθενών, δεδομένα υγείας, ιατρικές προκλήσεις και αλληλεπιδράσεις με τα φάρμακα, η καινοτομία της biopharma γίνεται πιο αποτελεσματική και λιγότερο δαπανηρή.

Τα ψηφιακά εργαλεία υγείας ως μέρος της διαδικασίας κλινικής δοκιμής επιτρέπουν μεγαλύτερη συνδεσιμότητα με τους ασθενείς, ικανά να συλλέγουν ανατροφοδότηση σε πραγματικό χρόνο και να αποδίδουν μεγαλύτερο πεδίο δεδομένων μέσω άμεσης εισαγωγής από τους ίδιους τους ασθενείς. Εστίαση σε συγκεκριμένες θεραπευτικές περιοχές

Αντί να σκέφτεται την ψηφιακή υγεία ως μια ευρέως ανοιχτή ιδέα, η φαρμακευτική αγκαλιάζει τις εφαρμογές της για συγκεκριμένους θεραπευτικούς τομείς που μπορούν να προσαρμοστούν στις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε τμήματος. Από την ογκολογία έως τη ρευματοειδή αρθρίτιδα έως τη ΧΑΠ, κάθε θεραπευτική περιοχή προσφέρει μοναδικά ζητήματα και προκλήσεις, με διαφορετικές προσεγγίσεις. Ψηφιακά εργαλεία υγείας που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθήσουν τους ασθενείς να διαχειριστούν τις θεραπευτικές τους περιοχές, να προσφέρουν αποτελεσματική εκπαίδευση των ασθενών, να παρέχουν υποστήριξη για τη διαχείριση παρενεργειών και καθοδήγηση για τη συμμόρφωση με τα φάρμακα και βελτιωμένα αποτελέσματα.

Οι μελλοντικές εξελίξεις στην ψηφιακή υγεία θα είναι σε θέση να παρουσιάζουν δεδομένα για να αποδείξουν την αξία των λύσεων.

Καθώς περισσότεροι ασθενείς και φάρμακα επενδύουν σε ψηφιακά συστήματα για να υποστηρίξουν θεραπευτικούς τομείς, οι πλατφόρμες μπορούν να ποσοτικοποιήσουν τον αντίκτυπο της τεχνολογίας τους σε αυτούς τους συγκεκριμένους θεραπευτικούς τομείς. Αυτό το επίπεδο κλινικής επικύρωσης, με νέα δεδομένα και αποτελέσματα ως ενίσχυση, σύντομα θα γίνει το νέο φυσιολογικό. Αντίστοιχα, η pharma αυξάνει την υποστήριξή της σε πιο στοχευμένες καινοτομίες ψηφιακής υγείας που μετατοπίζονται πέρα ​​από το χάπι για να επεκτείνουν μεγαλύτερη αξία στους ασθενείς. Υποστήριξη της τήρησης φαρμάκων

Η Pharma σημειώνει επίσης επιτυχία στη χρήση ψηφιακών εργαλείων υγείας για να βοηθήσει στη διαχείριση φαρμάκων. Αναπτύσσεται από απλές υπενθυμίσεις για τη λήψη του φαρμάκου, οι σημερινοί ψηφιακοί σύντροφοι φαρμάκων παρέχουν στους ασθενείς μια πλήρη ψηφιακή δέσμευση για να βοηθήσουν να περπατήσουν στο ταξίδι των φαρμάκων.

Όταν οι ψηφιακοί σύντροφοι φαρμάκων χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με φάρμακα, ειδικά φάρμακα ή άτομα με πολύπλοκα δοσολογικά σχήματα, οι ασθενείς επιτυγχάνουν μεγαλύτερη συμμόρφωση σε αυξημένα ποσοστά πρώτης δόσης – περιοχές όπου η φαρμακευτική αγωγή έχει αγωνιστεί για συμμόρφωση στο παρελθόν.

Οι ψηφιακοί σύντροφοι φαρμάκων βοηθούν επίσης στην παρακολούθηση και τον εντοπισμό ασθενών που ενδέχεται να μην συμμορφώνονται στη φαρμακευτική τους θεραπεία και αναπτύσσουν παρεμβάσεις για να βοηθήσουν τους ασθενείς.

Αυτή η ενέργεια επιτρέπει στους παρόχους να παρεμβαίνουν εγκαίρως για βελτιωμένη διαχείριση χρόνιας κατάστασης και ικανοποίηση του ασθενούς. Σε τελική ανάλυση, η φαρμακευτική αγωγή λειτουργεί μόνο εάν την παίρνει πραγματικά ο ασθενής.

Η τήρηση της λήψης φαρμάκων δεν είναι η μόνη προστιθέμενη αξία μεταξύ των ψηφιακών συντρόφων φαρμάκων.

Όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με φαρμακευτικές θεραπείες, τα ψηφιακά εργαλεία υγείας μπορούν να αξιοποιήσουν συγκεντρωτικά δεδομένα ασθενών για τη βελτιστοποίηση φαρμάκων που βελτιώνουν τα αποτελέσματα και μειώνουν το κόστος.

Αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία που συλλέγονται σε φορητά και δεδομένα ασθενών που αναφέρονται, παρουσιάζοντας πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το εάν ένα φάρμακο μπορεί να χρειαστεί να προσαρμοστεί και πόσο πιθανό είναι να το ακολουθεί ο ασθενής με βάση τη βελτίωση των συμπτωμάτων και την ποιότητα ζωής.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here