Φωτιά: Φεύγουν με κάθε τρόπο από το Πευκί – Τορπιλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού στα ανοικτά


Συγκλονιστικές στιγμές στην παραλία στο Πευκί της Εύβοιας, με τους πολίτες να σπεύδουν να εγκαταλείψουν με κάθε τρόπο την περιοχή λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς που πλησιάζει απειλητικά. Το Πολεμικό Ναυτικό σε ετοιμότητα για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας

Η καταστροφική πυρκαγιά που καίει εδώ και έξι ημέρες την Εύβοια δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο στο πέρασμά της. Ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της χώρας, δίπλα στην Αθήνα, βλέπει το βόρειο τμήμα του να έχει «σβήσει» από τον χάρτη καθώς εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη, σπίτια, περιουσίες και δάση καταστράφηκαν με περισσότερους από 3.000 πολίτες αυτή τη στιγμή να είναι άστεγοι καθώς υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους έτσι ώστε να σώσουν τις ζωές τους.

Το μέτωπο αντί να τιθασευτεί ολοένα και «θεριεύει», με την κατάσταση να είναι κάτι περισσότερο από δραματική. Στη Βόρειο Εύβοια έχει χαθεί κάθε ελπίδα για περιορισμό της πυρκαγιάς, και πλέον – πέρα από τις εικόνες αποκάλυψης που καταφτάνουν συνεχώς από το σημείο – η πεποίθηση όλων είναι πως η φωτιά θα σβήσει όταν θα φτάσει στη θάλασσα.

Τελευταίο στη σειρά των οικισμών που απειλείται, μετά τις Γούβες και τα άλλα χωριά που απειλούνται, είναι το Πευκί. Εκεί έχουν συγκεντρωθεί πολλοί πολίτες, οι οποίοι παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις και τις προσπάθειες που γίνονται τόσο από τα επίγεια όσο και από τα εναέρια μέσα.

Οι στιγμές είναι δραματικές και οι περισσότεροι αναζητούν τρόπο να εγκαταλείψουν την περιοχή καθώς βλέπουν τα χειρότερα να έρχονται.

Σε κάθε περίπτωση, τα πλωτά μέσα στο Πευκί είναι σε ετοιμότητα.

Μάλιστα, στα ανοικτά της θάλασσας στο Πευκί βρίσκεται η τορπιλάκατος «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού, έτσι ώστε να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια και συνδρομή σε πιθανή εκκένωση της περιοχής από τη θάλασσα.

Τορπιλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται και στη Λίμνη, για παν ενδεχόμενο, με την ετοιμότητα όλων να είναι αυξημένη αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ