Σεξουαλική Έλξη: Ποια σημάδια προσελκύουν το ενδιαφέρον μας

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Psychology Today, υπάρχουν σημάδια, ασυνείδητα για εμάς, αρκετά όμως ώστε να προκαλέσουν το ενδιαφέρον μας για κάποιον. Ποια είναι αυτά;

Η προσωπικότητα. Τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν στα t-shirt μπλουζάκια και τη μυρωδιά τους, δείχνουν ότι έχουμε περιορισμένη ικανότητα να καθορίσουμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ατόμου που μας ενδιαφέρει και που κυριαρχούν ώστε να προκαλούν έλξη.
Η αρρώστια. Πέρα από τα γνωστά σημάδια όπως η μυρωδιά των μολυσμένων πληγών, νέα στοιχεία δείχνουν ότι ελκόμαστε ασυνείδητα από την όσφρηση της βακτηριδιακής λοίμωξης στο πρόσωπο που μας ενδιαφέρει.

Γενετική ποικιλομορφία. Υπάρχει απόδειξη ότι οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν από τον ιδρώτα και το σάλιο κατά πόσο ταιριάζει το DNA του ατόμου που τους ενδιαφέρει με το δικό τους. Για να αποφύγουν μεταλλάξεις στους απογόνους, το να γίνουν ζευγάρι με άτομο του οποίου το DNA είναι πολύ διαφορετικό, είναι μια καλή ιδέα. Επιπλέον, ο συνδυασμός των γονιδίων με κάποιων που έχει πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά στο ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνει τις πιθανότητες τα παιδιά του ζευγαριού να έχουν δυνατό ανοσοποιητικό.

Καμία οικειότητα. Έρευνα προερχόμενη από κοινότητα του Ισραήλ και αποικίες στην Ταϊβάν, δείχνει ότι οι άνθρωποι προτιμούν να ζευγαρώνουν με άτομα που δεν έχουν μεγαλώσει όπως αυτοί και έχουν διαφορετικά ερεθίσματα.

Παρόμοια χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα. Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Cambridge αποκάλυψαν ότι ελκόμαστε από ανθρώπους-είτε είναι φίλοι ή κάτι παραπάνω-που έχουν κοινά χαρακτηριστικά προσωπικότητας. Ωστόσο, το αν είναι συνειδητή η έλξη με ανθρώπους που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα, είναι ασαφές.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here