Σκάνδαλο διαφθοράς κλονίζει την «άμεμπτη» Γερμανία: Η υπουργός Άμυνας και τα 200 εκατ. ευρώ

Στο «στόχαστρο» βρίσκεται η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και νεποτισμό.

Ειδικότερα, το γερμανικό υπουργείο Άμυνας δαπάνησε περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ για τις υπηρεσίες εξωτερικών συμβούλων, μέσα σε δύο μόλις χρόνια και μάλιστα παραβιάζοντας τους κανόνες ανάθεσης, όπως διαπίστωσε το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο.

 

Επιπλέον, σύμφωνα με την Deutsche Welle, το Ελεγκτικό Συνέδριο προσάπτει στο υπουργείο Άμυνας ότι προχώρησε στην ενοικίαση πολυτελούς ακινήτου στο Βερολίνο για την υπηρεσία αντιμετώπισης κυβερνοεπιθέσεων με ενοίκιο 36.000 ευρώ το μήνα χωρίς να λάβει υπόψιν φθηνότερες επιλογές.

Θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή;

Την Πέμπτη, η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατέθετε πάνω από τέσσερις ώρες στην κοινοβουλευτική επιτροπή αμυντικών ζητημάτων, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πείσει όσα μέλη προέρχονται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

«Αν συνεχίσει έτσι το υπουργείο δεν αποκλείεται να συσταθεί εξεταστική επιτροπή της Βουλής», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο αριστερός βουλευτής Tομπίας Πφλίγκερ κάνοντας μάλιστα λόγο για «κόπρο του Αυγεία».

 

Η σχετική απόφαση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναμένεται να ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, στις 10 Δεκεμβρίου.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here