Χάκερς Γαλλία: Κλοπή και διαρροή online ιατρικών αρχείων Γάλλων πολιτών

Χάκερς Γαλλία: Οι παραβιάσεις δεδομένων υγειονομικής περίθαλψης συνεχίζουν να αυξάνονται και οι τελευταίες που αναφέρθηκαν έχουν αντίκτυπο στους Γάλλους πολίτες, με ειδήσεις ότι μισό εκατομμύριο αρχεία, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών πληροφοριών, έχουν διαρρεύσει online. Τα ευαίσθητα ιατρικά δεδομένα που ανήκουν σε σχεδόν μισό εκατομμύριο Γάλλους έχουν κλαπεί και διαρρεύσει στο Διαδίκτυο. Το περιστατικό ασφαλείας ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας της Γαλλίας.

Αυτό έδειξε ότι τα δεδομένα πωλούνται διαδικτυακά σε ένα φόρουμ εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Φαίνεται ότι ορισμένα από τα δεδομένα συνίστανται σε πληροφορίες ταυτοποίησης, όπως ημερομηνία γέννησης, τύπος αίματος, ιατρός, πάροχος ασφάλισης υγείας, ιατρικές θεραπείες, κατάσταση HIV και αποτελέσματα τεστ εγκυμοσύνης.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι παραβιάσεις της υγειονομικής περίθαλψης αυξάνονται, με αναφορές μεταξύ 500 και 600 ανά έτος (αν και διαφορετικά μεγέθη). Ο πιο συνηθισμένος τύπος σχετίζεται με το hacking, ακολουθούμενο από αδυναμίες ασφάλειας της πληροφορικής. Αυτόςπου εξετάζει το θέμα είναι ο Steve Forbes, κυβερνητικός εμπειρογνώμονας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στο Nomient.

Σύμφωνα με τον Forbes, η παραβίαση δεδομένων είναι ένα άλλο παράδειγμα ευαίσθητων δεδομένων που σχετίζονται με την υγεία: «Η πρόσφατη αναφορά ότι τα ιατρικά δεδομένα σχεδόν μισού εκατομμυρίου ανθρώπων στη Γαλλία παραβιάστηκαν και διέρρευσαν δείχνει πόσο ευάλωτοι είναι οι κρίσιμοι τομείς.

Καθίσταται σαφές ότι οι χάκερς επιδιώκουν να μεγιστοποιήσουν τον αντίκτυπό τους, διακυβεύοντας βαθιά ενσωματωμένες τεχνολογίες σε πολλές βιομηχανίες.

Καθώς οι χάκερς εξελίσσονται, το ίδιο πρέπει να κάνει και η κυβερνοάμυνα».

Ενώ οι άμεσες απαντήσεις παραμένουν ουσιαστικές, ο Forbes συνιστά επίσης να υιοθετηθεί μια ευρύτερη προσέγγιση της τεχνητής νοημοσύνη: «Ενώ ο εντοπισμός επιθέσεων και η άμεση απόκριση είναι υψίστης σημασίας, καθίσταται όλο και πιο σημαντικό να μπορούμε να παρακολουθούμε πού και πότε αναπτύσσεται η τεχνολογία».

Ο Forbes προσθέτει ότι αυτό οδηγεί σε μια πιο επικεντρωμένη προσέγγιση στον κίνδυνο: “Αυτό θα επιτρέψει μια ευρύτερη ανάλυση κινδύνου και απόκρισης μόλις εντοπιστεί μια ευπάθεια.

Υπάρχουν αρκετές στρατηγικές που μπορούν να υιοθετηθούν για να επιτευχθεί αυτό. Από τεχνικές λύσεις που προσφέρουν επίπεδα ορατότητας και την άμυνα στον κυβερνοχώρο, μέχρι τη στενή συνεργασία κυβερνήσεων, κυβερνητικών και κρίσιμων βιομηχανιών για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις απειλές και τις μετριαστικές τακτικές.

Η συγκέντρωση όλων αυτών δεν θα λειτουργήσει απλώς για την αντιμετώπιση των τρεχουσών απειλών, αλλά θα δημιουργήσει ανθεκτικότητα για το μέλλον. “

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here