Μελέτη CDC: Μη εμβολιασμένα άτομα δύο φορές πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν εκ νέου λοίμωξη COVID-19


Μελέτη CDC: Τα CDC τόνισαν ότι τα εμβόλια COVID-19 παραμένουν ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της μόλυνσης. Μια νέα μελέτη των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) διαπίστωσε ότι τα μη εμβολιασμένα άτομα που είχαν COVID-19 έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν εκ νέου μόλυνση από τα άτομα που έλαβαν το εμβόλιο.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε ως μέρος της Εβδομαδιαίας Έκθεσης Νοσηρότητας και Θνησιμότητας (MMWR) του οργανισμού, εξέτασε εκατοντάδες κατοίκους, διαπιστώνοντας ότι τα μη εμβολιασμένα άτομα είχαν 2,34 φορές περισσότερες πιθανότητες επανεμφάνισης σε σύγκριση με τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα.

Οι κάτοικοι ήταν ηλικίας 18 ετών και άνω και είχαν προηγούμενες μολύνσεις COVID-19 το 2020 ενώ εμφάνισαν μια δεύτερη μόλυνση μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου 2021-η χρονική περίοδος που ευθυγραμμίζεται με την εμφάνιση και την εξάπλωση της παραλλαγής δέλτα.

“Εάν είχατε COVID-19 στο παρελθόν, παρακαλώ εμβολιαστείτε”, δήλωσε η διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων Δρ. Rochelle Walensky σε δήλωση που κυκλοφόρησε την Παρασκευή.

«Αυτή η μελέτη δείχνει ότι έχετε διπλάσιες πιθανότητες να μολυνθείτε ξανά εάν δεν είστε εμβολιασμένοι».

“Η λήψη του εμβολίου είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους άλλους γύρω σας, ειδικά καθώς η πιο μεταδοτική παραλλαγή Delta εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα”, πρόσθεσε.

Η παραλλαγή δέλτα έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ πιο μεταδοτική από άλλα στελέχη της COVID-19. Η Walensky σημείωσε στα μέσα Ιουλίου ότι η παραλλαγή “εξαπλώνεται με απίστευτη αποτελεσματικότητα και αντιπροσωπεύει τώρα περισσότερο από το 83% του ιού που κυκλοφορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες”.

Ωστόσο, τα CDC τόνισαν ότι τα εμβόλια COVID-19 παραμένουν ασφαλή και αποτελεσματικά και αποτελούν τον καλύτερο τρόπο πρόληψης της μόλυνσης.

Το MMWR δημοσίευσε επίσης μια μελέτη που έδειξε την επιτυχία των εμβολίων στην πρόληψη των νοσηλειών που σχετίζονται με την COVID-19 μεταξύ των ηλικιακών ομάδων υψηλότερου κινδύνου.

Η δεύτερη μελέτη έδειξε ότι τα εμβόλια Pfizer και Moderna σε ενήλικες ηλικίας 65-74 ήταν 96% αποτελεσματικά στην πρόληψη της νοσηλείας-αριθμός που μειώθηκε ελαφρώς στο 91% σε πληθυσμούς άνω των 75 ετών.

Το εμβόλιο Janssen – που παράγεται από την Johnson & Johnson – είναι 85% αποτελεσματικό και στις δύο ηλικιακές ομάδες.

Αυτή η αποτελεσματικότητα εξακολουθεί να είναι διπλάσια από την αποτελεσματικότητα του μέσου εμβολιασμού γρίπης, ο οποίος το 2019-2020 ήταν 39% αποτελεσματικός.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ