Υγεία και Διατροφή: Η παχυσαρκία είναι ισχυρός σύμμαχος του Κορωνοιού

Επιστήμονες ιατροί της κλινικής του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών ανέλαβαν να συνοψίσουν και να αναλύσουν τα δεδομένα μίας μεγάλης έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το κέντρο πρόληψης ελέγχου και νοσημάτων στις ΗΠΑ και τα οποία σχετίζονταν με την συσχέτιση του κορωνοιού με την παχυσαρκία αλλά και τι μη ανταπόκριση τους στα εμβόλια.

 

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 150. οοο ενήλικες ασθενείς που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των ΉΠΑ και τα αποτελέσματα που ήρθαν στο φως έδειξαν ότι τα άτομα που έχουν περεταίρω κιλά οδηγούνται και πιο γρήγορα στον θάνατο αλλά και προσβάλλονται πιο εύκολα και από τον ιό λόγο της αύξησης μάζας σώματος. Επίσης ότι είναι ένας σημαντικός λόγος  που προσβάλει άτομα ηλικίας κάτω των 65 ετών και τις περισσότερες φορές με ολέθρια αποτελέσματα.

Αποτελέσματα Έρευνας:

Όπως αποδείχτηκε όσο πιο ψηλά ήταν ο ΔΜΣ τόσο πιο ευάλωτο ήταν το άτομο και κινδύνευε να νοσηλευτεί.

 Δείκτης μάζας 40-44,9%  κινδυνεύουν να οδηγηθούν κατά το 6% στην ΜΕΘ

Δείκτης Μάζας 45% έχουν κίνδυνο να οδηγηθούν στην μονάδα εντατικής θεραπείας κατά 16%.

Δείκτης μάζας   που θεωρείτε υπέρβαρος  ο κίνδυνος είναι στο 12% μεγαλύτερος 

Ασθενής με βαριά παχυσαρκία είχαν κίνδυνο διασωλήνωσης κατά 108% μεγαλύτερο.

Λόγος που οφείλετε

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή η παχυσαρκία δημιουργεί χρόνιες φλεγμονές και διαταραχή στην πνευμονική λειτουργεία και η οποία συνδέετε με το αυξημένο σωματικό βάρος. Ακόμα μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο στο περιοδικό sciences αναφέρει ότι τα παχύσαρκα και μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα μεταφέρουν πιο εύκολα τον ιό επειδή αναπνέουν περισσότερα σταγονίδια.

Στην Έρευνα για τον εμβολιασμό έλαβαν μέρος 248 Ιταλοί υγειονομικοί και έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου από αυτούς το 99,5% ανέπτυξε ανοσολογικές αντιδράσεις εφτά μέρες μετά  τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ενώ ένα άτομο ανέπτυξε ανοσία και κανένα δεν βρέθηκε θετικό.

 

 

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η παχυσαρκία δρά αρνητικά στην αντιμετώπιση του ιού και έχει και μειονεκτική αντίδραση  απέναντι στο εμβόλιο σε σχέση με τα άτομα που έχουν φυσιολογικό δείκτης σώματος.

 

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here