Σεξουαλική υγεία: Μύθοι και αλήθειες

Η σεξουαλική νοοτροπία είναι γεμάτη από αλήθειες και μύθους που υιοθετούμε με βάση τι μας ταιριάζει. Έτσι υπάρχουν αυτοί που απολαμβάνουν τόσο πολύ την στιγμή επειδή τα όσα έχετε ακούσει τα παρακάμψατε σίγουρες ότι δεν θα σας συμβεί και άλλες που τα ακούσατε και σας διχάζουν. Στο παρών άρθρο σας παραθέτουμε του μύθους αλλά και τις αλήθειες γύρω από το σεξ.

 

Αλήθεια πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί μετά από την σεξουαλική πράξη μήπως είστε έγκυος και αυτόματα αυτό σας γέμισε πανικό και φόβο η πόσες από εσάς σκεφτήκατε ότι σιγά μην μείνω έγκυος με την πρώτη οπότε αφεθήκατε χωρίς στοιχειώδη προφύλαξη??

Τα παραπάνω είναι σκέψεις που κάνει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και που πολλές φορές καθορίζει εξελίξεις που μπορεί να μην είναι οι αναμενόμενες.

Το μία φορά είναι δεν μένω έγκυος είναι ένα μεγάλο ψέμα, γιατί η αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος σε σχέση με το ζωικό βασίλειο έχει το μικρότερο ποσοστό γονιμότητας αφού οι πιθανότητες μίας γυναίκας να μείνει έγκυος σε ένα ημερολογιακό μήνα είναι μόλις 15%, ποσοστό που μας δείχνει ότι δεν είναι και ακατόρθωτο. Οπότε αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας τύχει η αντισύλληψη είναι η καλύτερη μέθοδος.

Τo Aids δεν αφορά μόνο ομοφυλόφιλους και ναρκομανείς αλλά όλο τον κόσμο. αν και είναι μία αλήθεια ότι κατά κύριο λόγο προσβάλει αυτές τις κατηγορίες κανείς δεν έχει αποδείξει όμως ότι μόνο αυτές νοσούν γι αυτό λοιπόν πρέπει να είστε προσεχτικοί, εξάλλου πέρα από το AIDS υπάρχουν χιλιάδες σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που σίγουρα δεν θα θέλατε να περάσετε.

Όχι μία γυναίκα δεν μένει έγκυος μόνο τις γόνιμες μέρες της και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι και οι γόνιμες μέρες της μπορούν να μεταβληθούν ώστε να αλλάξου αλλά και στο γεγονός ότι μπορεί να υπάρξει παραμονή σπερματοζωαρίου από προηγούμενες μέρες. έτσι λοιπόν γ τις γόνιμες μέρες μπορούμε να της χαρακτηρίσουμε ως υψηλού κινδύνου χωρίς να αποκλείσουμε πιθανή εγκυμοσύνη οποιαδήποτε άλλη μέρα.

 

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here