Ψυχική Υγεία: Η καθαριότητα μας ανεβάζει ψυχολογικά

Πολλές φορές που μας καταβάλουν αρνητικά συναισθήματα και μας ρίχνουν ακόμα περισσότερο την ψυχολογία , είναι καλό να βρούμε κάτι να κάνουμε για να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση ώστε να νιώσουμε καλύτερα. Όμως πολλές φορές δεν ξέρουμε τι θα μας βοηθούσε γι αυτό και εμείς φτιάξαμε αυτό το κείμενο ώστε να σας προτείνουμε να στραφείτε στο καθάρισμα.

 

Και όμως μελέτες που έγιναν απόδειξαν ότι οι άνθρωποι που ξεσπάνε στο καθάρισμα όταν διακατέχονται από αρνητικά συναισθήματα καταφέρνουν να χαλαρώσουν και να αισθανθούν καλύτερα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν βιώνουμε ένα συναίσθημα σε καθαρό χώρο τότε αυτόματα η ενέργεια του  περνάει και σε εμάς. Επίσης ή αίσθηση ότι ένας καθαρό χώρος είναι πιο ελεγχόμενος μας κάνει να νιώθουμε και εμάς πιο σίγουρους με αποτέλεσμα να ελέγχουμε είμαστε σε θέση να ελέγξουμε και το αρνητικό συναίσθημα μεταβάλλοντάς το σε θετικό. Τέλος οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις που εκτελούμε την ώρα της καθαριότητας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο αφού πάνω μας λειτουργούν καταπραϋντικά.

Λόγοι που το καθάρισμα ενισχύει την ψυχολογική υγεία:

Τα άτομα που φροντίζουν να ζουν σε καθαρούς χώρους δείχνουν ότι είναι καλά ψυχικά και σωματικά όπως αποδεικνύει η μελέτη διαφόρων επιστημόνων και αυτό συμβαίνει επειδή η καθαρότητα και η οργάνωση είναι βασικοί παράγοντες οργάνωσης υγιή ανθρώπων.

Τα άτομα που κοιμούνται σε καθαρό χώρο με καθαρά σεντόνια κάνουν πολύ καλύτερο ύπνο από εκείνα που δεν φροντίζουν να τα αλλάζουν συχνά και αυτό οφείλετε στο ότι η ενέργεια του χώρου εξαγνίζετε και ρέει από το να είναι μπλοκαρισμένη και αυτό το αντιλαμβανόμαστε και εμείς .

Αποδεδειγμένα πολύ πιο εύκολα συγκεντρωνόμαστε σε έναν καλά τακτοποιημένο χώρο από ότι σε ένα γεμάτο πράγματα  και αυτό συμβαίνει επειδή η ηρεμία και η τάξη χαλαρώνει και εμάς αλλά κατά κύριο λόγο μας βοηθάει στο να συγκεντρωνόμαστε αφού δεν έχουμε διάφορα γύρω μας να μας αποσπάνε την προσοχή με αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο παραγωγικοί.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here