Εξιτήριο για το μικρότερο μωρό στον κόσμο – Γεννήθηκε…200 γραμμάρια και νοσηλεύθηκε επί 13 μήνες


Ένα μωρό που θεωρείται πως είναι το μικρότερο στον κόσμο που έχει γεννηθεί ποτέ πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο της Σιγκαπούρης, μετά από 13 μήνες εντατικής θεραπείας.

Η Κουέκ Γιου Χουάν ζύγιζε 212 γραμμάρια – όσο δηλαδή περίπου ένα μήλο– όταν γεννήθηκε μετά από 25 εβδομάδες κύησης και είχε μήκος 24 εκατοστά. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ένα κοριτσάκι στις ΗΠΑ που ζύγιζε 245 γραμμάρια κατά τη γέννησή του το 2018, σύμφωνα με το μητρώο του Πανεπιστημίου της Αϊόβα.

Η μητέρα της Γιου Χουάν γέννησε με επείγουσα καισαρική τομή τέσσερις μήνες νωρίτερα αφού διαγνώστηκε με προεκλαμψία- μία διαταραχή που συνδέεται με υψηλή αρτηριακή πίεση και μπορεί να βλάψει ζωτικά όργανα και να αποβεί μοιραία τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό.

Το κοριτσάκι είχε «περιορισμένες πιθανότητες επιβίωσης», σύμφωνα με το Εθνικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σιγκαπούρης (NUH) όπου γεννήθηκε. «Ενάντια στις πιθανότητες και έχοντας παρουσιάσει επιπλοκές στην υγεία κατά τη γέννησή της, ενέπνευσε τους ανθρώπους γύρω της με την επιμονή και την ανάπτυξή της, κάτι που την καθιστά ένα υπέροχο, δυνατί μωρό. Ένα μωρό covid -19 » – σύμβολο ελπίδας εν μέσω αναταραχής», ανέφερε το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νοσοκομείο, η μικρούλα δέχθηκε πολλά είδη θεραπείας και βασίστηκε σε διαφορετικά είδη μηχανημάτων για να επιβιώσει.

Οι γιατροί λένε ότι η υγεία και η ανάπτυξή της προχώρησαν ανέλπιστα καλά και μετά από έναν και πλέον χρόνο της έδωσαν εξιτήριο.

Η Γιου Χουάν ζυγίζει σήμερα 6,3 κιλά. Εξακολουθεί να πάσχει από χρόνια πνευμονική νόσο και θα χρειαστεί βοήθεια με την αναπνοή της στο σπίτι. Ωστόσο, οι γιατροί λένε ότι η κατάστασή της θα βελτιωθεί με τον καιρό.

Η μητέρα της, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η γέννηση και το μέγεθος της κόρης της ήταν σοκ επειδή το πρώτο της παιδί – ένα τετράχρονο αγόρι – είχε γεννηθεί κανονικά.
Οι γονείς της μπόρεσαν να πληρώσουν για τη μακρά παραμονή της στο νοσοκομείο μέσω μιας καμπάνιας crowdfunding που συγκέντρωσε περισσότερα από 270 χιλιάδες δολάρια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ