Θαλασσινό νερό Υγεία: Πώς οι βουτιές στη θάλασσα σάς αναζωογονούν ολιστικά [vid]

Αναρίθμητα είναι τα οφέλη του θαλασσινού νερού στην αντιμετώπιση πολλαπλών παθήσεων, όπως εκείνων που σχετίζονται με το αναπνευστικό, το πεπτικό, το νευρικό και το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες περιλαμβάνουν την αναβάθμιση της ψυχικής υγείας, οπότε την επομένη φορά που θα αφεθείτε στη δροσιά του, κλείστε για λίγο τα μάτια σας και εμπειραθείτε την ευεργετική του δράση.

Μερικά από τα οφέλη του θαλασσινού νερού για την ανθρώπινη υγεία:

  • Το θαλασσινό νερό χρωστά τις θεραπευτικές του ιδιότητες στην πλούσια περιεκτικότητά του σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως το ιώδιο, το νάτριο, το κάλιο, το μαγνήσιο, ο σίδηρος, το ψευδάργυρο, το σελήνιο κα.
  • Όταν θερμανθεί και υπερβεί τους 32°C, όπως συχνά συμβαίνει στις θαλασσοθεραπείες που προορίζονται για χρόνιες παθήσεις, χρειάζονται περίπου 10 με 15 λεπτά προκειμένου τα πλουσία συστατικά του να εισχωρήσουν δια της επιδερμίδας στον οργανισμό μας. Από εκεί θα συναντήσουν τα τριχοειδή αγγεία για να εισέλθουν ακόλουθα στην κυκλοφορία του αίματος.
  • Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία, οι γαργάρες με θαλασσινό νερό προωθούν την παραγωγή σιέλου και εξισορροπούν το pH της στοματικής κοιλότητας. Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιούν την ανάπτυξη μικροβίων στο στόμα και προάγουν την υγεία των ούλων.
  • Λέγεται μάλιστα πως η κατάποση μικρών γουλιών ασφαλούς και καθαρού θαλασσινού νερού μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος.

  • Επιπλέον, η δροσερή του σύνθεση μπορεί να βελτιώσει την κινητικότητα και την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων.
  • Καθότι εντός της θάλασσας αισθανόμαστε το σώμα μας εξαιρετικά ελαφρύ, το θαλασσινό νερό είναι ένας εξαίσιος χώρος φυσικής άσκησης, δίχως να διατρέχουμε μάλιστα τον κίνδυνο τραυματισμών ή πιασίματος. Για τον λόγο αυτό, η αποκατάσταση των μυοσκελετικών τραυμάτων – κυρίως στις περιπτώσεις των επαγγελματιών αθλητών – γίνεται συχνά στη θάλασσα.
  • Το μαγνήσιο που περιέχει το θαλασσινό νερό βοηθά στην ενυδάτωση και την υγιή εμφάνιση του δέρματος. Σύμφωνα με Έρευνα του Διεθνούς Περιοδικού Δερματολογίας. η κολύμβηση σε νερό με πλούσια σε μαγνήσιο άλατα, όπως το νερό της Νεκράς Θάλασσας, βελτιώνει την συνολική υγεία του δέρματος και ανακουφίζει από τα ενοχλητικά συμπτώματα της ξηροδερμίας.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here