Μαύροι κύκλοι: Τρεις τρόποι για να τους καταπολεμήσεις με φυσικά προϊόντα [vid]

Άφθονο νερό, είναι η νούμερο ένα λύση που προτείνεται κάθε φορά που υπάρχει συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα. Πίνε νερό. Όλη την ώρα. Παντού. Θα δεις σίγουρα αποτελέσματα, καθώς ο οργανισμός σου θα ενυδατωθεί και όλες οι απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που προσλαμβάνεις καθημερινά θα αρχίσουν να κυκλοφορούν καλύτερα. Κατ’ επέκταση θα απορροφούνται και από τα πιο μικρά αγγεία του οργανισμού, όπως αυτά που έχουμε στην περιοχή κάτω από τα μάτια.

Τώρα εάν θέλεις πιο πρακτικές, αλλά φυσικές λύσεις κάνε μια επίσκεψη στην κουζίνα σου! Εκεί θα βρεις ό, τι χρειάζεσαι. Δηλαδή, τσάι σε φακελάκια, κουτάλια, πατάτα και αγγούρι.

  • Πατάτα και αγγούρι

Η πατάτα και το αγγούρι είναι ίσως από τους πιο παλιούς και γνωστούς τρόπους αντιμετώπισης των μαύρων κύκλων, καθώς δίνουν άμεση ενυδάτωση στην επιδερμίδα. Κόβεις λεπτές φλούδες και τις ακουμπάς στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Καλύτερα κόψε σε μισοφέγγαρα ή μακριές λωρίδες. Το στρογγυλό σχήμα δε θα βοηθήσει σε κάτι, καθώς δεν εφάπτεται με όλη την περιοχή κάτω από το δέρμα.

  • Tea bags

Το τσάι σε φακελάκια, μετά που θα κάνεις το αφέψημα σου, αντί να τα πετάξεις κατευθείαν, τα τοποθετείς σαν επιθέματα κάτω από τα ματιά. Είναι δραστικά, καθώς ενυδατώνεται η επιδερμίδα, ενώ παράλληλα τονώνεται από τη μικροποσότητα καφεΐνης που περιέχεται στο τσάι. Πρόσεχε μην τα ακουμπήσεις κατ’ ευθείαν στα μάτια σου και καείς!

  • Κουτάλια

Φτάνουμε ίσως στην πιο ανορθόδοξη μέθοδο. Πάρε 2 κουτάλια της σούπας, βρέξε τα με λίγο νερό και βάλε τα στην κατάψυξη να παγώσουν. Μπορείς να τα έχεις εκεί από την προηγούμενη νύχτα για να γλιτώσεις χρόνο τα πρωινά. Τα βγάζεις από την κατάψυξη, περιμένεις δέκα δευτερόλεπτα και μετά τα ακουμπάς στο δέρμα με την κοίλη πλευρά τους. Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως καθώς προκαλούν ένα μικρό σοκ στον οργανισμό. Ξαφνικά, αλλάζει η θερμοκρασία τοπικά. Τα αγγεία συστέλλονται, και έπειτα καθώς προσπαθεί να εξισορροπήσει τη θερμοκρασία, αυξάνεται η ροή του αίματος τοπικά, και όπως αναφέρεται παραπάνω, εμπλουτίζεται η περιοχή με περισσότερες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here