Κορωνοϊός Αγγλία εμβολιασμός: Το υγειονομικό προσωπικό και η πορεία του εμβολιασμού [vid]

ΕΣΥ Αγγλία:  Η περιοχή Lambeth στο Λονδίνο έχει τη χαμηλότερη πρόσληψη εμβολίου μεταξύ του προσωπικού φροντίδας με 42,6% να δέχεται το εμβόλιο. Περίπου 19 περιοχές στην Αγγλία έχουν δει λιγότερο από το 60% του προσωπικού να εμβολιάζεται, από τις οποίες οι 17 ήταν στο Λονδίνο. Το εμβόλιο ήταν διαθέσιμο για τη φροντίδα του προσωπικού στο σπίτι από την έναρξη της διάθεσης, αλλά μερικοί παραμένουν διστακτικοί.

Λιγότερο από το ήμισυ του νοσηλευτικού προσωπικού έχει αποδεχτεί το εμβόλιο Covid σε περιοχές του Λονδίνου – παρά την εργασία με ηλικιωμένους κατοίκους που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από την ασθένεια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Τα στατιστικά στοιχεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) Αγγλίας  έδειξαν ότι το 74,3% του προσωπικού των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα είχε λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου έως τις 7 Μαρτίου. Ωστόσο, τα δεδομένα – που χωρίζουν τη χώρα σε 150 περιοχές – δείχνουν ότι η χρήση του εμβολίου που σώζει τη ζωή μεταξύ των φροντιστών και των κατοίκων ποικίλλει ευρέως σε ολόκληρη τη χώρα.

Η περιοχή Lambeth στο νότιο Λονδίνο έχει το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμένου προσωπικού φροντίδας στο σπίτι, με ποσοστό πρόσληψης μόλις το 42,6%. Συγκριτικά, επτά περιοχές έχουν εμβολιάσει περισσότερο από το 85% τοις εκατό, με τα νησιά του Scilly να εμβολιάζουν και τα 30 μέλη του προσωπικού τους. Όλο το προσωπικό σε κέντρα φροντίδας θα έπρεπε τώρα να έχει λάβει μια πρώτη δόση του εμβολίου, με την κυκλοφορία του εμβολίου Covid της Αγγλίας να επεκτείνεται επίσημα σε άνω των 55 ετών αυτήν την εβδομάδα. Αλλά μια τεράστια λοταρία ταχυδρομικού κώδικα στην κυκλοφορία έχει εμφανιστεί τις τελευταίες εβδομάδες, με ορισμένους υγιείς ενήλικες στα είκοσι να καταφέρνουν να εμβολιαστούν.

Η μαζική κίνηση εμβολιασμού πρέπει να λειτουργεί ομαλά για να μειωθεί με ασφάλεια το lockdown τους επόμενους μήνες. Τα χθεσινά στοιχεία – που προσφέρουν την πιο ενημερωμένη περιφερειακή ανάλυση της διάθεσης – δείχνουν το ποσοστό των φροντιστών που έχουν επιλέξει. Δεν θα περιλαμβάνουν μια μικρή μειονότητα που μπορεί να έχει ήδη προσφερθεί για εμβόλιο, αλλά εξακολουθεί να περιμένει ένα ραντεβού.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι έχει εμφανιστεί ένα σαφές χάσμα σε ολόκληρο το έθνος, με 18 περιοχές που έχουν εμβολιάσει λιγότερο από το 60% του προσωπικού – οι 16 εκ των οποίων ήταν στο Λονδίνο. Πάνω από 23 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν τώρα τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου covid, αλλά αξιωματούχοι υγείας έχουν επανειλημμένα εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την διστακτικότητα μεταξύ των φροντιστών και του προσωπικού του ΕΣΥ Αγγλίας .

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here