Εύβοια – Νύχτα αγωνίας στις Καματριάδες: Ανθρώπινο «τείχος» για να μην περάσει στο χωριό η φωτιά


Φωτιά Εύβοια: Οι εικόνες που έρχονται από το χωριό Καματριάδες της Εύβοιας, που δοκιμάζεται για 7η ημέρα, είναι συγκλονιστικές. Κάτοικοι και εθελοντές έχουν στήσει από νωρίς το απόγευμα μία ανθρώπινη «αλυσίδα» σε έναν ελαιώνα και περιμένουν να δώσουν «μάχη» με τις φλόγες για να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς

Γαλατσώνα, Αβγαριά, Καματριάδες, Γαλατσάδες Γερακιού, Αρτεμίσιο Ασμήνιο, Γούβες, Καστρί, Αγριοβότανο, Ελληνικό, είναι τα χωριά που το τελευταίο διήμερο έχουν «νιώσει» την απειλή της πύρινης λαίλαπας.

Μία από τις μεγάλες «μάχες» που δίνονται το βράδυ της Δευτέρας είναι στις Καματριάδες, με τις πύρινες «γλώσσες» να κινούνται απειλητικά προς το χωριό. Εκεί, έχει στηθεί από νωρίς το απόγευμα ένα ανθρώπινο «τείχος», έτοιμο να παρέμβει σε περίπτωση που η φωτιά πλησιάσει.

Παρατεταγμένοι σε έναν ελαιώνα, εθελοντές και κάτοικοι με πυροσβέστες στα χέρια περιμένουν να δουν αν η φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα δάση, σπίτια, περιουσίες, ζώα φτάσει εδώ και 7 μέρες φτάσει στις Καματριάδες.

Έχοντας πείσμα να κόψουν εδώ και τώρα τη φωτιά πριν φτάσει προς Ιστιαία και σβήσει στη θάλασσα αφού τα καταστρέψει όλα, θα περιμένουν όλο το βράδυ εκεί καρτερικά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ