Δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα – Η Γαλλία στέλνει πρωτοφανή χερσαία βοήθεια


Για την αντιμετώπιση των σφοδρών πυρκαγιών που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες, νέες ενισχύσεις από την Γαλλία φθάνουν στην Ελλάδα από τις 10 Αυγούστου.

Η πρώτη ομάδα αποτελείται από 101 πυροσβέστες και 38 οχήματα. Θα ακολουθήσει μια δεύτερη ομάδα 60 πυροσβεστών-διασωστών και 23 οχημάτων. Οι ενισχύσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στους 80 πυροσβέστες και στα 3 Canadair που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα.

Συνολικά, 250 μέλη της Γαλλικής Πολιτικής Προστασίας συμμετέχουν στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χερσαία αποστολή της Γαλλικής Πολιτικής Προστασίας στο εξωτερικό.

Αυτή η βοήθεια έρχεται σε συνέχεια του τηλεφωνήματος του Γάλλου Προέδρου, Emmanuel Macron, στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στις 7 Αυγούστου 2021 και αναπτύσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Ο Γάλλος Πρόεδρος υπογράμμισε σε μήνυμά του στο Twitter το καθήκον αλληλεγγύης μεταξύ των Ευρωπαίων και επιβεβαίωσε ότι η Γαλλία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας, που πλήττεται σκληρά από τις σφοδρές πυρκαγιές.

Cordialement,

Sissy Georgiadou
Attachée de presse adjointe
Ambassade de France en Grèce / Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα
7, avenue Vassilissis Sophias, 106 71 Athènes
Tél : + 30 210 3391036
Mel : [email protected]
https://gr.ambafrance.org

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ