Κορωνοιός: Έτσι θα διατηρήσετε την ψυχραιμία σας στην πανδημία

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι που θα μας επιτρέψουν να φροντίσουμε την ψυχολογία μας και κατ’ επέκτασιν και εμάς σε όλη αυτή την κατάσταση, ώστε να περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Εμείς τους βρήκαμε και στους παραθέτουμε παρακάτω:

Τρόποι για να είσαι ψυχικά ήρεμος στην Πανδημία σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο υγείας:

Θυμηθείτε ότι για να καταφέρετε να αντιμετωπίσετε την πανδημία δεν χεριάζετε να είστε ευέλικτοι, αλλά να προσέχετε όσο καλύτερα γίνεται εσάς και τους γύρω σας αυτό θα το επιτύχετε με την χρήση απολυμαντικών, μάσκας και όχι άσκοπων μετακινήσεων. Με την τήρηση αυτών των κανόνων δεν θα αγχώνεστε μήπως κολήσεται.

Καθ’ όλη την διάρκεια της είναι πολύ λογικό να καταληφθούμε από διάφορα αρνητικά συναισθήματα όπως είναι ο φόβος, το άγχος , ο πανικός επειδή όλη αυτή η κατάσταση είναι δύσκολή και πρωτόγνωρη. Επίσης να έχετε υπόψιν σας ότι το άγχος μπορεί να εκφραστεί ψυχοσωματικά κάνοντάς σας να νιώθετε άρρωστη.

Ψυχοσωματικές Μορφές και Λύσεις

Αν νιώθετε ένα αίσθημα κορεσμού ενώ δεν έχετε φάει και μια δυσκολία στο να κοιμηθείτε τότε δώστε μεγάλη προσοχή επειδή είναι πολύ πιθανό να είστε στρεσαρισμένη και αυτός να είναι ένας τρόπος να σας το πεί το σώμα σας. Όταν το αντιληφθείτε στραφείτε σε κάτι που σας ευχαριστεί

Η άσκηση επιθετικής συμπεριφοράς αλλά και η μειωμένη όρεξη για εργασία επίσης μπορεί να είναι ένας τρόπος να σας πει το σώμα σας ότι βρίσκεστε σε έντονα αρνητική συναισθηματική κατάσταση. Αυτό το συναίσθημα μοιραστείτε το με κάποιον άλλον και αυτόματα θα νιώσετε καλύτερα.

Τέλος τα αρνητικά συναισθήματα λύπης και θυμού που μας κατακλύζουν επίσης προέρχονται από την κατάσταση που ζούμε και που μπορούμε να αναχαιτίσουμε και αντιστρέψουμε με το να βγούμε να περπατήσουμε αφού στείλουμε το sms μας , αλλά και με το να ξέρουμε ότι όλη αυτή η κατάσταση δεν εξαρτάται από εμάς αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε να τελειώνει δείχνοντας πειθαρχεία στα μέτρα.

 

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here