Εμβόλια Κορωνοιός: Oι Ευρωπαίοι λένε ναι στο εμβόλιο

Σε νέα συνεργασία προσπαθεί να περάσει η Ευρώπη με τον παγκόσμιο οργανισμό φαρμάκων για να εξασφαλίσει την  επίσπευση και ταχύτερη διάδοσή τους.

Στην παραπάνω κίνηση έχει προβει επειδή οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη προχωράνε κανονικά αφού όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού εισρέει στα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να κάνει το εμβόλιο. Έτσι μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να εξασφαλίσει 2,6 δόσεις και το να τα προμηθεύεται στην ώρα του με αποτέλεσμα ο εμβολιαστικός ρυθμός να συνεχίζεται με κανονικούς και ταχύτατους ρυθμούς, δίνοντας ελπίδα αισιοδοξίας για τις επόμενες μέρες πως όλα θα πάρουν την αρχική τους μορφή.

Την ίδια στιγμή ξεκίνησε και συμφωνίες ώστε ο παγκόσμιος οργανισμός φαρμάκων να προβεί στην δημιουργία εμβολίων που θα πιάνουν και τις μεταλλάξεις του ιού σε όσο μεγαλύτερη κλίμακα γίνετε. Ο οργανισμός που έχει απευθυνθεί ώστε να προσπαθήσει να αναχαιτίσει τις μεταλλάξεις είναι το εκολαπτήριο HERA. Συμφωνία που θα φανεί πολύ χρήσιμη επειδή έτσι ο φόβος των μεταλλάξεων θα αναχαιτιστεί και θα είναι ένα βήμα να ξανά γυρίσουμε πιο γρήγορα στους ρυθμούς μας.

Η Ευρωπαϊκή ένωση έχει δεσμευτεί ότι θα φροντίσει να εξασφαλίσει εμβόλια σε όλες τις χώρες του κόσμου επειδή είναι ένα θέμα που πρέπει να επιλυθεί μαζικά αλλιώς πάντα υφέρπει ο κίνδυνος να γίνει διασπορά του ιού. Γι αυτόν τον λόγο τολμούν να στηρίξουν οικονομικά τόσο τις εκστρατείες που διεξάγονται παντού προκειμένου να ακούσει ο κόσμος για την σπουδαιότητα του εμβολίου ώστε να πάει να το κάνει , όσο και για την προμηθεύσει του αφού ενδεικτικά και η ευρωπαϊκή ένωση αλλά και ο παγκόσμιος ευρωπαϊκός  οργανισμός έδωσαν  πάνω από 2,2 δις ευρώ στην covax.


Η αναχαίτιση της πανδημίας αλλά και η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι κάτι που αναμφίβολα μας ενδιαφέρει όλους μας , γι αυτό και η Ευρωπαική ένωση αλλά και οι εταιρείες παρασκευής των εμβολίων σε συνδυασμό πάντα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here