TikTok: Η εφαρμογή που ξεπέρασε ακόμα και το Facebook σε downloads το 2020


Η κινεζική πλατφόρμα ανταλλαγής βίντεο TikTok ξεπέρασε σε πλήθος downloads ακόμα και το Facebook, κατακτώντας ένα σημαντικό ορόσημο.

Το δημοφιλές TikTok, μία social video εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να φτιάχνουν και να κοινοποιούν μουσικά και χιουμοριστικά βιντεάκια, είναι η μοναδική πλατφόρμα που δεν ανήκει στο διαδικτυακό κολοσσό του Facebook που «έσπασε ταμεία» τη χρονιά που πέρασε.

Για την ακρίβεια σκαρφάλωσε στην κορυφή της λίστας με τις εφαρμογές που επιλέγουν οι περισσότεροι χρήστες να κατεβάσουν στα «έξυπνα» κινητά τους τηλέφωνα.

Το top 5 του καταλόγου συμπληρώνουν οι εφαρμογές του Facebook και των θυγατρικών του, δηλαδή το WhatsApp, το Instagram και το Facebook Messenger.

Τα στοιχεία προέρχονται από τα παγκόσμια downloads για το έτος 2020, με την κινέζικη εφαρμογή να σημειώνει σημαντική άνοδο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρονφαίνεται να συγκεντρωνει και το ρωσικό Telegram, που υπόσχεται μεγαλύτερη ασφάλεια και ιδιωτικότητα στις συνομιλίες.

Το TikTok -παρά τη δημοφιλία του- παραμένει στο στόχαστρο πολλών που πιστεύουν ότι δεν παρέχει επαρκείς εγγυήσεις ασφάλειας στους χρήστες του. Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε επί των ημερών του εκτελεστικό διάταγμα για την απαγόρευση της εφαρμογής TikTok στις ΗΠΑ.

Η κυβέρνησή του ισχυρίστηκε ότι το TikTok ήταν επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια καθώς η κινεζική κυβέρνηση αποκτούσε πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών. Η εταιρεία αρνήθηκε επανειλημμένα τους ισχυρισμούς.

Ο Τζο Μπάιντεν απέσυρε το εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ. Πέρα από την πρόκληση που αντιμετώπισε στις ΗΠΑ, η εταιρεία διερευνά νέους τρόπους για να προσελκύσει χρήστες.

Την περασμένη εβδομάδα, έγινε γνωστό ότι το TikTok δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα «εξαφάνισης» βίντεο κλιπ παρόμοια με τις λειτουργίες που έχουν το Snapchat, το Facebook και το Instagram.

Το TikTok Stories θα επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν περιεχόμενο που δημοσιεύεται από λογαριασμούς που ακολουθούν επί 24 ώρες προτού διαγραφεί.
Στην Κίνα ο ιδιοκτήτης του TikTok ByteDance παραμένει στην κορυφή με την δίδυμη εφαρμογή Douyin που «τρέχει» σε διαφορετικό σέρβερ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ