Εμβόλιο astrazeneca: Η απόφαση για τους εμβολιασμούς

Συνεδρίασε σήμερα η εθνική επιτροπή εμβολιασμών προκειμένου να επανεξετάσει και να αποφασίσει για το ποια θα είναι η πορεία του εμβολίου στην χώρα μας μετά τα περιστατικά που ανησύχησαν ιδιαίτερα τους επιστήμονες και ώθησαν τους ηγέτες πολλών χωρών να τα αποσύρουν διακόποντας έτσι τους εμβολιασμούς της συγκεκριμένης εταιρείας.

Τα περιστατικά που ανησύχησαν ήταν θρόμβο επεισόδια τα οποία θεώρησαν ότι σχετιζόταν με το εμβόλιο, σε δήλωση όμως παλιότερη του υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια μας διαβεβαίωσε ότι είναι μεμονωμένα περιστατικά και η αντιδράσεις δεν έχουν να κάνουν με το εμβόλιο αλλά με τον οργανισμό τους και γι’ αυτό δεν συντρέχει κανένας λόγος πανικού.

Σύμφωνα με την επίσημη απόφαση της επιτροπής μετά την σημερινή συνεδρίαση Τρίτη 16/03/21 αποφασίστηκε ομόφωνα ότι δεν θα καταστείλει την χρήση του εμβολίου γιατί δεν συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να το κάνει. Όπως υποστήριξε ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας αλλά και ο παγκόσμιος οργανισμός φαρμάκων εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση ότι τα περιστατικά ήταν μεμονωμένα και ότι κατά πλειοψηφία έχει αποδειχτεί ότι το εμβόλιο είναι εντελώς ασφαλή. Αυτό αποδείχτηκε από το γεγονός ότι είχαν στα χέρια τους όλα τα δεδομένα των υπόλοιπων χωρών οπότε είναι και σε θέση να πούνε ότι συνεχίζουν κανονικά.

Επίσης τονίζουν ότι τόσο η εθνική επιτροπή εμβολιασμών, όσο και η επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, δίνουν απόλυτη προτεραιότητα σε θέματα ασφαλείας και γι αυτό ενημερώνονται συνέχεια και παρακολουθούν συνεχώς τις εξελίξεις των EMA αλλά και για όλες τις αναφορές σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο του covid-19.

 

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι το εμβόλιο στην χώρα μας θα συνεχίσει να έρχεται και να χορηγείτε κανονικά στους πολίτες διότι από τα δεδομένα που προκύπτουν δεν συντρέχει απολύτως καμία ανησυχία για να διακοπεί και ότι αν υπάρξει κάποια αλλαγή αφού οι ειδικοί οργανισμοί αξιολογούνε συνέχεια το θέμα θα υπάρξει και η ανάλογη ενημέρωση και αυτόματη διακοπή χορήγησης στους πολίτες.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here