Μαρία Θεοδωρίδου: Σταθερά και με εμπιστοσύνη συνεχίζεται ο εμβολιασμός AstaZeneca

Όπως επιτόνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στη σημερινή συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Υγείας, το βασικό χαρακτηριστικό και η προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των εμβολιασμών. Η καθηγήτρια, κα Θεοδωρίδου, ανέφερε στη σημερινή συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Υγείας ότι είναι πιθανό σε μαζικούς εμβολιασμούς να υπάρξουν ενδεχόμενα σπάνιες ανεπιθήτες παρενέργειες.

Για τον λόγο αυτό η επιτήρηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών συνεχίζεται, ενώ οι εθνικοί οργανισμοί άλλων χωρών αναστέλλουν προσωρινά και για προληπτικούς λόγους τους εμβολιασμούς, εξαιτίας της πιθανής παρενέργειας των θρομβοεμβολικών επεισοδίων.

Ωστόσο, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών επιτόνισε ότι τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, όσο και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φαρμάκων – που έχουν την πλήρη κατοχή του συνόλου των δεδομένων από όλη την Ευρώπη – αποσυνδέουν τις περιπτώσεις θρομβώσεων από το εμβόλιο της AstraZeneca. Όπως είπε χαρακτηριστικά η κα Θεοδωρίδου, “λείπουν αποδείξεις”. Ως εκ τούτου, η εμφάνιση μπορεί να αποτελεί χρονική σύμπτωση και όχι αιτιολογική συσχέτιση.

Παράλληλα, η καθηγήτρια κα Θεοδωρίδου δήλωσε πως ξεκινά η διαδικασία για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here