Διατροφή και υγεία: Το μυστικό για ευτυχισμένη ζωή.

Από αρχαιοτάτων χρόνων έχουν γραφτεί πολλές παροιμίες για την καλή διατροφή και την συμβολή της στο να έχουμε υγειή οργανισμό που μπορεί να ξεπεράσει τα πάντα εν αντίθεση με την κακή διατροφή που μόνο προβλήματα δημιουργεί.

 

Στο παρών άρθρο θα μιλήσουμε για όλα αυτά που μας κάνουν να μην τρεφόμαστε σωστά ώστε να τα έχουμε στην σκέψη μας και να προσπαθήσουμε να μην τα αφήνουμε να μας επηρεάζουν, αλλά και συμβουλές για το πώς θα τρώτε συχνά.

Ο Τρόπος που ζούμε δεν μας ευνοεί ώστε να τρώμε σωστά και αυτό οφείλετε στο γεγονός ότι οι ρυθμοί ζωής είναι τόσο αυξημένοι που μας υποχρεώνουν να τρώμε γρήγορα και συνήθως κάτι έτοιμο που δεν είναι και ιδιαίτερα υγιεινό.

Η σωστή διατροφή αποτελείται από τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά , υπάρχουν δε κάποια από αυτά που καλό θα ήταν να τα περιέχουμε σε καθημερινή βάση στο διατροφολόγιο μας.

Βάλτε τα Ω3 λιπαρά στην ζωή σας γιατί κάνουν πολύ καλό

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε ωμέγα-3 είναι: ο σολομός, οι σαρδέλες κ.τλ.

 Η βιταμίνη D συμβάλλει  στην φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος,  και στην διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των μυών.

Ο ρόλος της είναι  σημαντικός, καθώς κάθε κύτταρο του ανθρώπινου σώματος έχει υποδοχέα βιταμίνης D, γι’ αυτό μπορεί να παίξει ρόλο σχεδόν σε όλες τις λειτουργίες του οργανισμού.

Χωρίς αυτή ο οργανισμός αδυνατεί να σταματήσει μια αιμορραγία σε περίπτωση  που υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Η βιταμίνη Κ εμπλέκεται και σε άλλες βιολογικές λειτουργίες, όπως στον μεταβολισμό των οστών,

Η βιταμίνη C δεν παράγεται από το σώμα και για αυτό  λαμβάνεται από τις τροφές. Είναι γνωστό ότι καταπολεμά τα κρυολογήματα και τις ιώσεις,  παίζει ρόλο, στην ενίσχυση της άμυνας του ανοσοποιητικού, στην ενδυνάμωση των οστών.

Για σωστή και ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε βιταμίνη C, επιλέξτε τροφές όπως  πιπεριές και εσπεροειδή,

 

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here